DİYARBAKIR- Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, İstanbul`da bu yıl 17`ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı`ında ((EMİTT)) kendisini ziyaret eden Siirt Valisi Ahmet Aydın ile sohbet ederek, Diyarbakır`ın güzelliklerini ve içinde barındırdığı eşsiz değerleri dünyaya tanıtmak istediklerini belirtti.

 

İnsanlardaki yanlış ön yargıyı kaldırmak ve Diyarbakır`ı dünyanın turizm merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Vali Toprak, \"Emitt 4 günlük fuar süresinde Diyarbakır`ı en iyi şekilde tüm dinamikleri ve stant personelleri yerli ve yabancı ziyaretçilerle bire bir ilgilenerek Diyarbakır`ın tarih, kültür, medeniyet, edebiyat, şiir, inaç ve sevgi şehri olduğunu tanıtım materyalleri ile görsel olarak anlattılar bu açıdan fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum\" dedi.

 

Diyarbakır dünyada ünlü bir turizm kenti olması konusunda hedefe bir adım daha yaklaştığını belirten Vali Toprak \"17`ncısı düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı`nda (EMİTT) gerek Diyarbakır standı gerekse Diyarbakır oteller standı yerli ve yabancı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Bizler de Diyarbakır`ın dinamikleri olarak Diyarbakır`ın güzelliklerini tüm ziyaretçilere anlattık. Bizim tek amacımız cennetten bir köşe olan Diyarbakır şehrinin içinde barındırdığı güzellikleri dünyaya tanıtarak ünlü bir turizm kenti olması ve bu fuar sayesinde hedefimize bir adım daha yaklaştık\" dedi. (Osman İçli-İLKHA)