Yeni normalleşme süreci kapsamında vatandaşların pandemiye karşı daha hijyenik koşullarda hizmet almasını sağlamak amacıyla gıda hizmet sektöründeki işletmeciler ile personellere verilen “Covid-19 Hijyen ve Sunum Eğitimi”ni tamamlayan firmalara “fıstık gibi” sertifikaları Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen törenle veriliyor.
Bu kapsamda “Covid-19 Hijyen ve Sunum Eğitimi”ni tamamlayan bir simit firması için gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’te büyük bir medeniyetin ve geçmişin olduğunu söyledi.
Gastronominin başkenti olan Gaziantep’in “sağlıklı lezzetin başkenti” unvanını da kazanması amacıyla çabaladıklarını belirten Şahin, “Kahke’ deyip geçmeyeceksiniz. Nohut mayasından başlayan bir serüven var. İçindeki susam yağı alzheimeri önlüyor. ‘Susam yağı tüketin’ deniliyor. Lezzet, şifa bizi sağlıklı kente götürüyor. Şuraya baktığımızda Antep peyniri iddia ediyorum ki çoğu peynirden daha kaliteli. Antep peynirini inşallah daha da güçlendireceğiz. İçindeki aroması, sütün kalitesi ile çok özel bir peynir. Nohut, Mezopatamya’nın en önemli ürünü. Her ürünümüz Coronavirus’e karşı bize ayrı bir güç veriyor.” dedi.
Gaziantep’in “lezzetin başkenti” olduğunu ifade eden Şahin, “Kuşkusuz ‘sağlıklı lezzetin başkenti’ de olacağız. Pandemi sonrası kalite, servis ve hizmette pandemiye karşı hangi uygun koşullar gerekiyorsa bunların eğitimini almamız gerekiyor. ‘Fıstık gibi’ sertifikasının elde edilmesiyle vatandaş işletmeye karşı güven hissediyor. Artık sağlıkla, hijyenik ortamda gerçekleşen hizmetin ayrı bir önemi var. Bugün bu sertifikayı almış tesis daha güçlü yoluna devam edecek.” diye konuştu.
Simit firmasının sahibi İbrahim Aksu da firma olarak 1957’den beri hizmet sektöründe yer aldıklarını belirterek, şunları aktardı:
“Hijyen konusunda bazı tedbirler alıyorduk. Büyükşehir Belediyesi’nin de sertifika programı bize ayrı bir katkı sağladı. 1957 yılında kahke yaparak başladık. Kahkemizin Antep’e has olması ilgi görüyor. Türkiye’de 7-8 ile kahke gönderiyoruz. 1900’lü yıllarda nohut mayası ile başladık. Çok eski bir kültür. Son zamanlarda Antep’te kahvaltı kültürüyle şehrimize hizmet ediyoruz. Sizin de emeğinize teşekkür ederiz.” (İLKHA)