İpekyolu Belediyesi ve İpekyolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimde, vatandaşların daha sağlıklı ve standartlara uygun gıda tüketimi yapabilmesi öncelenirken, ilçe sınırlarındaki toplu tüketim (restoran/kafeler) alanlarında hijyen, gıda ürünlerinin son tüketim tarihleri, ürünlerdeki katkı maddeleri, ürünlerde tağşiş olup olmadığı incelendi.
İpekyolu Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Her bir iş kolundaki risk faktörlerini dikkate alarak çalışma periyodu ve çalışma şekli belirleyip bu periyot dahilinde fiziki, hijyenik ve teknik kriterler göz önüne alınarak söz konusu denetimler, yönetmelik gereğince periyodik olarak sürecektir. Çalışmalarımız her bir iş kolu için yürütülerek tüm gıda iş yerleri kontrol altında tutulmaktadır." denildi.
Denetimin amacıyla ilgili bilgi verilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan gıda işletmeleri için amacımız; sağlıklı ve güvenilir gıda maddelerine erişimi ve bir gıda maddesinin hammaddeden başlanarak soframıza gelene kadarki bütün süreçlerin belirlenip kontrol altına alınmasını sağlamaktır. Bu kapsamda ekipler, tespit edilen eksikliklerle ilgili işletmelere tutanak tutarak gerekli yaptırımları uyguladı. Ruhsat ve hijyen konularında da işletme sahiplerine uyarılarda bulunuldu.
Denetimlerin ardından, belediye yetkilileri tarafından, vatandaşların işletmelerle ilgili gördükleri eksiklikleri İpekyolu Belediyesi ile Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüklerine iletmesi uyarısı yapıldı. (İLKHA)