BİNGÖL - Bingöl İli Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, 2012-2013 eğitim yılının ilk dönemini İlke Haber Ajansı`na değerlendirdi.

Bingöl il merkezi ile ilçelerde 411 okul, 62 bin 607 öğrenci olduğunu ifade eden Sarı, öğretmen olmadığından eğitim verilmeyen okul bulunmadığını söyledi. Müdür Sarı, Bingöl merkez ve ilçelerdeki hiçbir okulda kar ve terör nedeni ile derslerin aksatılmadığını söyledi.

Okulların yarıyıl tatiline girdiğini hatırlatarak ailelere ve öğrencilere tavsiyelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı şunları söyledi: \"Geleceğimizin ümit ışığı sevgili öğrenciler, birinci kanaat dönemi sona eriyor. Büyük bir heyecanla karnelerinizi alacaksınız. Bazılarınızın karnesinde başarılı iyi notlar, bazılarınızın karnesinde ise düşük notlar olabilir. Bizler, yeterince çalıştığı takdirde bütün öğrencilerimizin başarılı olacağı kanaatindeyiz. Bu açıdan yarıyıl tatilinde öğrencilerimiz bir taraftan dinlenirken bir taraftan da hangi konularda hata yaptıklarının muhasebesini yapma zamanları olacaktır. Özellikle sınavlara ( SBS, LYS ) girecek öğrencilerimiz için her şey bitmemiştir çünkü önlerinde daha zaman vardır. Bu zaman diliminde planlı ve programlı bir çalışma yapıldığı takdirde başarı gelecektir. Özellikle de tatili kitap okuyarak geçirmenizi tavsiye ediyorum`` dedi.

Öğrenci ailelerine de tavsiyelerde bulunan Sarı, \"Anne babalar olarak hepimiz çocuklarımızdan olumlu davranışlarda bulunmalarını ve başarılı olmalarını bekleriz. Şayet çocuklarımız başarısız bir karne getirmişse, çocuğumuza karşı olumsuz bir tepkide bulunmak yerine bu durumun nedenleri üzerinde durmalıyız. Çözüm yollarını öğretmenleriyle konuşup 2. dönemde bu konuda çocuğumuza daha fazla yardımcı olabiliriz. Özellikle SBS, YGS ve LYS`ye hazırlanan öğrencilere aşırı baskı kurmamalı, onları arkadaşları ile kıyaslamamalıyız. Her öğrenciden aynı derecede başarı beklemek de doğru bir davranış değildir. Tüm öğrencilerimizin yarıyıl tatilinde dinlenmek haklarıdır. Ailece bu konuda bir program yapılabiliriz diyen Sarı, \"Bütün öğrenci ve öğretmenlerimizin 2012-2013 eğitim öğretim yılının 2. yarıyılında ilimizde sevgi ve huzur ortamı içerisinde, sağlık ve mutlulukla başarılı bir yarıyıl geçirmelerini diliyorum\" şeklinde konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)