BATMAN - Suriye`de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye`ye sığınan ve harabe evlerde kalan Suriyeli mülteci ailelere Umut-Der Gıda Bankası yardım etmeye devam ediyor.

 

Umut-Der Gıda Bankası yaklaşık 100 aileye giyim, bir ay yetecek gıda, ev eşyası, kömür, elektrikli soba, kömür sobası, halı ve battaniye yardımında bulundu.

Umut-Der Gıda Bankası Genel Başkan Yardımcısı H.Salih Altuğ, Suriye`deki iç savaştan dolayı çok sayıda Suriyeli ailenin Batman`a yerleştiğini belirterek, bu ailelerin çok mağdur bir durumda olduklarını kaydetti.

 

Umut-Der Gıda Bankası olarak Suriyeli ailelere yardım etmeye çalıştıklarını belirten Altuğ, \"Ailelerin sayıları çok fazla olduğundan bizim imkânlarımız yetersiz kalıyor. Biz şuana kadar yaklaşık 100 aileye yardım ettik. Bu yardımları gıda, giyim ve ev eşyası olarak veriyoruz. Yardım etmeye devam edeceğiz ancak imkânlarımız yetersizdir. Batmanlı halkın ve Müslüman kardeşlerimizin yardım etmelerini bekliyoruz. Eğer yardım etmek isteyen kardeşlerimiz varsa biz Umut-Der Gıda Bankası olarak aracı olmaya hazırız, elimizden geleni yapmaya hazırız. Şimdiden yardımda bulunan hayırseverlerin hayrını cenabı Allah kabul etsin\" dedi.

 

Yardım alan Suriyeli mülteci aileler, yapılan yardımlar için Umut-Der yetkililerine ve hayırseverlere teşekkür etti. (Veysi Rüzgar - İLKHA)