VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: RESULULLAH`A İTAAT EDİN Kİ ALLAH DA SİZİ SEVSİN
Peygamber efendimizin dünyaya teşriflerinin 1442. yıl dönümü münasebetiyle Van`da Mevlid Kandili programı düzenlendi. Programda konuşan Van il müftü yardımcısı Faruk Gürbüz, Peygamber efendimize itaatin önemine dikkat çekti. Van Merkez Ulu Cami`de Düzenlenen programa genç-yaşlı, bayan-erkek yüzlerce Müslüman katıldı. Düzenlenen programda dualar edildi, mevlitler okundu.

TOKİ sorunlarında mutlu son
Van`da meydana gelen iki büyük depremin ardından TOKİ tarafından yapılan konutlarda yaşanan sıkıntılar, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanlığı`nın devreye girmesiyle sona erdi.

Rektör Battal ulaşım sorununa el attı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, öğrencilerin yaşadığı ulaşım sıkıntısının çözümü için Kampus Durağı`nı ziyaret etti.


BÖLGE: VAN`DA \"GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ\" BAŞLIYOR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan`ın himayelerinde başlatılan \"Gönül Elçileri Projesi\"nin ikinci tanıtım toplantısı Van Valisi Münir Karaloğlu`nun da katılımı ile yapıldı.

Van`ı EMITT`e taşıdılar
Bu yıl 17`ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı`nda (EMITT) Van Urartu Otel, Van ilinin tanıtımını yapmak için stantta yerini aldı.


GAZETE VAN: ERCİŞ KAYMAKAMLIĞI MÜLK SAHİPLERİNİ UYARDI
Van ve Erciş`te 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen yıkıcı depremlerin üzerinden 15 ay geçmesinin ardından bölgede artçı sarsıntılar halen devam ediyor.

Van Atatürk Anadolu Lisesi müdür Mucip Kına`yı ziyaret etti
Van Atatürk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mucip Kına`yı makamında ziyaret etti.


VAN HAVADİS: KONAKLI`DAN BERGE`YE ZİYARET
Konaklı, Van Bakkallar ve Kantinciler Odası Başkanı İsa Berge ve üyelerle bir araya gelerek sıkıntıları dinledi.

Üniversiteler arası ilişkiler kuruldu
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi arasında bir işbirliği protokolü imzalandı. Beş yıl süre ile geçerli olacak protokolde, öğrenci ve akademisyen değişimi, bilimsel işbirliği, ortak etkinlikler gibi başlıklar yer alıyor.


PRESTİJ: PSİKO-SOSYAL DESTEK
23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde Van`da meydana gelen iki yıkıcı deprem, vatandaşların psikolojisinde de büyük yıpranmalara sebep oldu.


Ücret düşürüldü
Van`da meydana gelen iki büyük depremin ardından TOKİ tarafından yapılan konutlarda ortak giderlere ilişkin yaşanan sıkıntılar, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanlığı`nın devreye girmesiyle tatlıya bağlandı.


VAN SESİ: KAYMAKAM BARAN`DAN ÖĞRENCİLERE DESTEK
Van`ın Erciş Kaymakamı Barboros Baran, maddi durumu düşük öğrencilere giyecek ve sınavlara hazırlık seti hediye etti.

YYÜ Rektörü fayton tanıttı!
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü tarafından gezi amaçlı alınan fayton basın mensuplarına tanıtıldı.


WAN HABER: VAN`DA MAHKEME GERGİNLİĞİ SÜRÜYOR
Mahkeme sonuçlanmadan, Van gündemi, İçişleri bakanlığından gelen görevden alma haberiyle çalkalandı. Van`ın Erciş ilçesinde 26 Kasım 2012 tarihinde `KCK` adı altında yapılan operasyonda tutuklanan Çelebibağ Belde belediye başkanı Veysel Keser, görevden alındı. (Fırat Arslan-İLKHA)