Uçağın sağ motoru yıldırım düşmesi sonucu devre dışı kaldı. Pilotlar 112 yolcusu bulunan uçağı, güvenli bir şekilde İzmir Adnan Menderes Havalimanı`na tek motorla indirmeyi başardı.

 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü yetkilileri, THY`nin İstanbul`dan İzmir`e gitmek için havalanan TK 2348 sefer sayılı ``Çağrı`` adlı uçağına, İzmir`e inişe geçtiği sırada yıldırım isabet ettiğini bildirdi. Yıldırım düşmesi sonucu uçağın sağ motoru alev alarak devre dışı kaldı. Pilotların durumu Adnan Menderes Havalimanı Kule`ye bildirmesi sonrası İzmir Adnan Menderes Havalimanı`nda önlem alındı. Pilotlar, sağ motoru devre dışı kalan uçağı sorunsuz bir şekilde saat 00.05`te piste indirmeyi başardı.

DHMİ yetkilileri, uçaktaki 112 yolcu, pilotlar ve kabin ekibinin herhangi bir sıkıtı yaşamadan sağ salim bir şekilde İzmir`e geldiğini belirtti. Bu arada, yıldırımın isabet ettiği motorda kısa süreli meydana gelen alevi fark eden bazı vatandaşların, havalimanına geldiği ve yolcuların durumu hakkında bilgi almaya çalıştığı görüldü.

CİHAN