BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 25 Ocak 2013 Cuma günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;


BATMAN BASIN.COM: ÇOCUKLARIMIZI OYUN SALONLARI VE İNTERNET KAFELERDEN UZAK TUTMALIYIZ
Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı M.Şafi Özperk, Cuma günü verilecek olan ilkyarı karnesi öncesi velilere önemli uyarılarda bulunarak, çocuklarını sadece notla değerlendirmemelerini ve oyun salonları ve internet kafelerden uzak tutmamaları gerektiği uyarısında bulundu.

AİLE VE ÖĞRENCİLERE KARNE TAVSİYELERİ
Batman İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, yarıyıl eğitim dönemini değerlendirerek öğrenci ve ailelere önemli tavsiyelerde bulundu.

BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: DUYARSIZ KALMAYIM
Batman Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr.Hakkı İpek, Batman`da halkın kan bağışına yeteri kadar duyarlı olmadığını söyleyerek kan ihtiyacını karşılamak için kamu kurumlarından destek almaya çalıştıklarını belirtti.

MUSTAZAFLARDAN MEVLİD ETKİNLİĞİ
Batman Mustazaflar Cemiyeti kadın kolları tarafından Peygamber Efendimizin doğumu nedeniyle mevlid etkinliği düzenlendi.

PEYGAMBER SEVDALILARI PLATFORMU`NDAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI
Mevlid kandili nedeni ile açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü, Peygamber Efendimizin Kainatın en değerli varlığı olduğu belirtilerek, O`nun Ümmeti olmakla iftihar ediyoruz denildi.

BATMAN MEDYA GAZETESİ: POLİS SERVİSİNE BOMBALI SALDIRI
Gültepe Mahallesinde Memur Sen TOKİ konutlarına giden yol kenarına yerleştirilen uzaktan kumandalı bomba, polisleri taşıyan servis aracının geçişi sırasında patlatıldı.

GENÇ İŞADAMININ ACI ÖLÜMÜ
Dörtyol Kavşağı Ahmet Arif Bulvarı üzerindeki Yelken Yapı adlı işyerinin asma katında tadilat çalışması yaptığı sırada 3 metrelik boşluğu düşen 32 yaşındaki genç işadamı Hakim Bilgin, yaşamını yitirdi.

BATMAN BARIŞ GAZETESİ: `ANONSLAR KÜRTÇE OLSUN` TALEBİ
Günde 4 bin kişinin başvurduğu 400 yataklı Batman Bölge Devlet Hastanesinde dahili anonsların Türkçe yapılması nedeniyle insanların çoğu anonsları anlayamıyor.

18 BİN TON KÖMÜR DAĞITILDI
Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), 2012 yılında 24 bin aileye 18 bin ton kömür yardımında bulundu.

BATMAN UMUT GAZETESİ: TALİHSİZ ADAMIN ACI SONU
Kendi işyerine ait asma katta düzenleme yapan PVC işletme sahibi Abdülhakim Belgi, ikinci kattan düştü.

BATMAN EMİTT FUARINDA
Dünyanın 5. en büyük turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı (EMITT) 2013 başladı. Oldukça yoğun ilginin gösterildiği fuarda Batman standı, otantik ve modern yapısıyla daha ilk günden fuarın gözde standı olduğunu kanıtladı.

BATMAN PUSULA GAZETESİ: POLİS`E BOMBALI TUZAK
Batman`da dün akşam saat 17.00`de Polisleri taşıyan servis aracına bombalı tuzak düzenlendi. Polis servisinin geçtiği yola döşenen el yapımı parça tesirli bombanın patlaması sonucu, servis aracı az farkla kurtularak büyük bir tehlike atlatıldı. Meydana gelen olayda, polisleri taşıyan servis aracında hasar oluşurken patlamada ölen ve yaralanan olmadı.

ÜÇ DİLDE MEVLİD OKUNDU
Mevlid Kandili nedeniyle Ulu Camide mevlid verildi. Mevlidte Batman İl Müftülük Korosunun seslendirdiği Kürtçe, Türkçe ve Arapça mevlid okundu.


BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: POLİS SERVİS ARACINA SALD
IRI

Batman da polis servis aracına yönelik uzaktan kumandalı bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda şans eseri ölü veya yaralı olmadı.

ÇOCUKLARI KAFELERDEN UZAK TUTUN
Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı M.Şafi Özperk, bugün verilecek olan ilkyarı karnesi öncesi velilere önemli uyarılarda bulunarak, çocuklarını sadece notla değerlendirmemelerini ve oyun salonları ve internet kafelerden uzak tutmamaları gerektiği uyarısında bulundu.


BATMAN GAZETESİ: ÇADIR HABERİNDEN TEKZİP ÇIKTI!
6 Kasım 2012`de ulusal ajans ve gazetelerde flaş haber olarak geçilen \"çadır haberinin\" gerçekleri yansıtmadığı ve mizansen olduğu belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan soruşturmada haberin gerçekleri yansıtmadığı tespit edilince konu yargıya taşınmıştı. Yargının kararı doğrultusunda, haberi ulusal yayın yapan Posta gazetesi, tekzip yayınlamak durumunda kaldı. Birinci sayfada yayınlanan tekzip metninde Milli Eğitim Bakanlığının 7 maddelik açıklamasına yer verildi.

BAKANLIK, BATMAN`A HEYET GÖNDERDİ
İlimizde rastlanan iki kızamık vakasının araştırılması için Sağlık Bakanlığı tarafından Batman`a heyet gönderildi. İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, yaptığı açıklamada il merkezinde önceki gün biri Suriye uyruklu 2 kişide kızamık tespit edildiğini hatırlatarak, bunun üzerine Sağlık Bakanlığına bağlı iki kişilik heyetin ilimize gönderildiğini söyledi.

BATMAN POSTASI GAZETESİ: 24 BİN AİLEYE 18 BİN TON KÖMÜR DAĞITILDI
Batman Valiliği sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Vakfı, bu yıl Batman`da 24 bin dargelirli aileye toplam 18 bin ton kömür dağıtıldığını açıkladı.

POLİS ARACI GEÇERKEN BOMBA PATLATILDI
Gültepe Mahallesi Memur Sen Toki konutları yoluna döşenen bomba, Polis servis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatıldı. Saldırıda ölen yada yaralanan olmadığı açıklandı.

BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: CAMİLER DOLDU, TAŞTI
Batman Müftülüğü`nün Mevlid kandili nedeniyle üç camide düzenlediği etkinliklere vatandaşlar ilgi gösterdi. Ulu, Şevket Başak ve Korkut Özal camilerinde düzenlenen programlarda Müftülük korosu vatandaşları mest etti. (Mehmet Sait Çelik-İLKHA)