Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, anadilde savunma hakkını getiren kanunun görüşmeleri sırasında Meclis Genel Kurulu`nda yaşananların "Çok acı" olduğunu söyledi.

Arınç, "CHP grubunu tanımakta zorluk çektim, endişe duydum. Sayın Kılıçdaroğlu partisine hakim değil" dedi.

Bir televizyon programında soruları cevaplayan Bülent Arınç, CHP grubunu eleştirerek, Meclis Genel Kurulu`ndaki görüşmelerde gördüğünün sosyal demokrat bir parti olmadığını dile getirdi.

Arınç, ``Sayın Kılıçdaroğlu, partisine hakim değil, görebildiğim kadarıyla. Belki bilerek dün akşam orada olmadı. Çünkü alanı tamamen onlara terk etmişlerdi. İki grup başkanvekilinin ikisi de orada yoktu. Meydan, Ülker Tarhan`a ve onun ekibine kalmıştı" dedi.

Bülent Arınç, İmralı ile MİT`in başlattığı görüşme sürecini çok olumlu bulduğunu da belirtti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ``Dolayısıyla eğer terör bitecekse, örgüt silahlarını bırakıp, Türkiye dışına çıkacaksa, onun sonrası da bir şekilde planlanacak, sonunda Türkiye yıllardır maddi, manevi büyük kayıplar verdiği terör konusundan kurtulmuş olacaksa, bazı batılı ülkelerin yürüttüğü ve başardığı önemli noktaları da dikkate alarak, bir Türkiye örneğinde yeni, bazı olumlu hedeflere de varmak suretiyle bir netice alabileceksek bu, Türkiye`nin çok büyük bir şansı olur. Türkiye adeta uçar. Halk memnun olur. Artık kandan, gözyaşından kimse bahsetmez`` diye konuştu.