BATMAN - Batman İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, ilkyarı karnesi öncesi anne ve babalara önemli uyarılarda bulundu.


Batman ve ilçelerde 27 tane okul öncesi, 409 tane ilkokul, 165 ortaokul, 49 tane lise ve toplamında ise 650 okulun olduğunu söyleyen Akboğa, bunların haricinde özel okullarının da var olduğunu belirtti.


Herhangi bir sebepten şuan da kapalı hiçbir okulun olmadığını belirten Akboğa, ama vatandaşın terk ettiği ve öğrencilerin olmadığı bir okul olabileceğini ifade etti.


Akboğa, \"Öğrencisi olup da boş olan hiçbir okulumuz yoktur. Öğretmenlerle ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Son atamalarla ilgili ilimizde öğretmen sayımız çoğaldı. Şuan da 6 bin 393 öğretmenimiz var ve öğretmen sıkıntımız yok. İlimizde 365 tane ücretli öğretmen çalışıyor\" dedi.


Batman ve ilçelerinde yaklaşık 167 bin 265 öğrencinin olduğu bilgisini veren Akboğa, yarıyıl tatili ile ilgili öğrencilere ve ailelere tavsiyelerde bulundu. Akboğa, \"Veliler, çocuklarını sadece karne notuna bakarak onları değerlendirmelerini istemiyorum. Çünkü bu davranış öğrenci üzerinde olumsuz etki yapabilir. Öğrenci karneyi getirdiğinde eğer notları düşükse, velilerimiz karne değerlendirmesini çocuğunu yaptırsın. Veliler, öğrencilerin iyi notlarından başlaması lazım ki öğrencileri yüreklendirecek notlardan başlamak iyi olur. O zaman öğrencinin varsa kötü notu kendisinin çekinmeden velisine söyler. Veliler de zayıf notları oturup çocuğuyla birlikte konuşması lazım. Veliler, çocuklarıyla birlikte ortak akıl yoluyla sorunları çözmeye çalıştığı zaman çocukta güzel bir yaklaşımda bulunur\" ifadelerini kullandı.


Öğrenci karnesindeki notların iyi veya kötü herhangi bir sebepten dolayı her ailenin çocuğunu sevmesini isteyen Akboğa, \"Veliler, çocuklarının karnesi nasıl olursa olsun hareketleriyle ve davranışlarıyla onlara iyi bir şekilde yaklaşsınlar. Çocuğun zayıfı olsa bile annesinin veya babasının kendisini sevdiğini düşünsün. Çocuğunun karnesi iyi olan velilerde çocuklarına aşırı sevgi göstergesinde bulunmaması lazımdır. Çocuklarına çok pahalı hediyelerden ziyade ölçülü olmak daha iyidir. Velilerin, çocuklarını şımartmamaları ama onlardan kesinlikle sevgilerini eksiltmemelerini istiyorum\" şeklinde konuştu.


Tatilin öğrenciler için beklenen ve özlenen bir tarih olduğunu dile getiren Akboğa, yarıyıl tatilini veliler ve çocukları iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. Akboğa, \"Veliler, çocuklarını söz sahibi yapmaları lazım. Çocuklarına ne istiyorlar diye sormaları gerekir ve biraz onları da dinlemeleri lazımdır. Çocuklarının her istediğini yapmak doğru değildir ama onlarında biraz fikrini sormak, onlarla işbirliği yapmak ve onları karar almanın içine katmak lazım. Çocuklardan da uzun uzun kitap okumalarını ve testler çözmelerini istemiyoruz ve bu süre çocukların dinlenme süresidir. Çocuklar tatilde oyun oynamalı, spor yapmalı, dinlenmelidir ve kendine zaman ayırmalıdır. Dersleriyle ilgili de özelikle kitap okumalarını tavsiye ediyoruz\" dedi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)