VAN - Kampus Durağı Başkanı Kemal Çakır ve şoförlerle konuşan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, sorunun giderilmesi yönünde görüş alışverişinde bulundu.


Daha önce de gündeme getirdiğimiz Öğrencilerin yaşadığı ulaşım sıkıntısı ile ilgili bir açıklamada bulunan Rektör Battal, sorunun giderilmesi ve alınması gereken önlemler ile ilgili için sürekli belediye ve başkanlarla görüştüklerini belirtti.


Belediyenin sorunun çözümü için ileriki süreçte hatlara yeni otobüsler alacağını ifade eden Battal, bu otobüslerde Akbil sisteminin olacağını ve otobüslerde kamera sisteminin kurulacağını ifade etti. Battal, \"Yeni otobüsler alınıncaya kadar olan bu süreçte hiçbir sorun yaşanmaksızın hem öğrencilerimizin duraklarda fazla beklemeden taşınmasını, hem de öğrencilerin daha nazik, daha düzgün ve daha insani ortamda taşınsın istiyoruz\" dedi.


Öğrencilerin yolculuk esnasında bazı sıkıntılar yaşadığını ve kendilerine sürekli bu noktada şikâyetlerde bulunduklarını da ifade eden Battal, \"Bu sorunları hem yazılı hem de telefonlarla başkanlarımıza bildiriyoruz. Bunun yanında sorunun çözümü için sürekli yakalarına yapışıyoruz. Ne zaman sorun çözülecek ve standartlara uygun hizmet verilecekse o zaman da biz kendilerine teşekkür yazısını göndereceğiz. Ancak şu anda ne öğrencilerimiz ne de bizler memnun değiliz\" ifadelerini kullandı.


Belediyeye daha önce sorunun giderilmesi yönünde yazı yazıldığını da ekleyen Battal, ancak bu yazılarının belediye tarafından kabul edilmediğini söyledi.

Öte yandan 2 Nolu Kampus Durağı Başkanı Kemal Çakır da sorunun giderilmesi için belediye ile yazışmaların hızlandırıldığını ve son aşamaya gelindiğini ifade etti. (Murat Dalgın-İLKHA)