AĞRI - Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Hz. Resulullah`ın dünyaya teşriflerinin yıl dönümü münasebeti ile dernek binasında kutlama programı düzenledi. Program Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp mevlit ile devam etti. Hz. Resulullah`a atfen okunan ilahilerden sonra Şube Başkanı Şaban Gökhan günün mahiyeti ile ilgili konuşma yaptı.


`Bugün Müslümanların bayramıdır`
Gökhan, konuşmasına salâvat getirerek başladı. Bugünün önemli olduğunu, Müslümanlar için bayram olduğunu ifade eden Başkan Gökhan, şöyle konuştu, "Bugün Müslümanların sevince gark olduğu bir gündür. Değerli kardeşler, bugünün önemli olduğunu Allah`ın Hz. Resulullah`a vermiş olduğu değerden anlıyoruz. Bundan dolayıdır ki biz Müslümanların bu veladet için ne kadar önemli olduğunu anlamamız ve mutlu olmamız gerekiyor."


`Hz. Resulullah`ın hayatından uzaklaşmak hüsran getirir`
Başkan Gökhan, Hz. Muhammed (s.a.v.)`in yeryüzüne gelişi ile birçok değişimin, mucizenin meydana geldiğini söyledi. Gökhan, Hz. Peygamber`in hayatından uzaklaşmanın sorun ve sıkıntılar meydana getireceğine ifade ederek şöyle konuştu, "Hz. Resulullah (s.a.v.)`ın hayat nizamından uzaklaşmak fayda yerine zarar getirmektedir. O (s.a.v.)`nun hayatından, getirmiş olduğu ilahi mesajdan uzaklaşmak cahiliye dönemini, adetlerinin üzerine gitmektir. Şu yeryüzüne bakınız ki nerede, O (s.a.v.)`nun hayatından uzak bir hayat varsa, orada ötekileşme, ayrımcılık, ırkçılık, şiddet, fuhuşat, kötülük adına ne derseniz muhakkak mevcuttur. Bizler kendimizi muhasebe eder isek, Hz. Resulullah`ı tanıyıp, hayatını model alırsak, mesajına tam manası ile alırsak Allah`ın izni ile bizlerde kurtuluş sahiline çıkarız."


Başkan Şaban Gökhan`ın konuşmasından sonra program okunan ilahiler ve dua ile son buldu. Programda misafirlere kandil şekeri ikram edildi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)