Batı dünyası ırkçılık ve İslam Düşmanlığından vazgeçmiyor.

Adı Özgürlük Partisi olan ama faşist partinin lideri olan ve İslam düşmanı tutumu ile bilinen eski cumhurbaşkanı Norbert  Hofer, dün bir toplantıda küstahça konuşarak "Koronadan (yeni tip koronavirüs) korkmuyorum. Korona tehlikeli değil, Kur'an daha tehlikeli." ifadesini kullanmıştı.

Faşist lidere tepki gecikmedi.

Avusturya İslam Cemaati (İGGÖ) ve Geleceğin Sosyal Avusturyası (SÖZ) Partisi, Hofer'in Kur'an-ı Kerim'e yönelik küstahça ifadelerine tepki gösterdi.

İGGÖ Başkanı Ümit Vural, yaptığı açıklamada, Hofer’in Kur'an-ı Kerim’e yönelik olumsuz ifadeleriyle bütün Müslümanlara hakaret ettiğini belirterek, "Anlaşılan Hofer geçmişten hiçbir şey öğrenmemiş ve yeni çukurlar açmak istiyor. Gelişmiş bir toplumda Hofer’in olumsuz yaklaşımı nedeniyle özür dilemesi gerekir." ifadesini kullandı.

Vural, savcılara da çağrıda bulunarak, söz konusu olumsuz açıklamaların hukuki bir karşılığının olup olmadığının incelenmesini talep etti.

Söz Partili siyasetçi Martha Bismann'dan Hofer hakkında suç duyurusu

Eski milletvekili ve SÖZ Partili siyasetçi Martha Bissmann da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, aşırı sağcı liderin ifadelerine tepki göstererek, Hofer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Hofer’in ifadelerine sosyal medyada çok sayıda gazeteci ve aktivist tepki göstermiş, oy oranı yüzde 27’lerden yüzde 10’lara gerileyen partinin bu tür itici açıklamalarla oylarını yükseltme çabası içinde olduğu yorumunda bulunmuştu.