Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımlarda bulunan AFAD, "Depremden sonra hasarlı binalara girmeyin" uyarısı yaptı.

Bingöl Karlıova’da meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremde bir güvenlik korucusunun hayatını kaybettiğini, 18 vatandaşın ise yaralandığını aktaran AFAD, "Bölgeye bir AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi, 20 ambulans, 12 UMKE aracı, bir mobil komuta aracı, bir acil müdahale ünitesi ve bir lojistik araç sevk edilmiştir. Müdahale ve tarama faaliyetleri, 86’sı AFAD personeli olmak üzere UMKE, 112 Acil, İtfaiye, Jandarma ekiplerinden toplam 116 personel ve 29 araç ile sürdürülmektedir. Barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla AFAD bölgesel lojistik depolarından Bingöl’e bin 100 adet 16,5 metrekare, 122 adet 28,5 metrekare ve 20 adet 112 metrekare çadır olmak üzere toplam bin 242 adet çadır; Erzurum Çat’a ise 120 adet 16,5 metrekare çadır ve 105 adet battaniye sevk edilmiştir." açıklamasında bulundu.

Bölgede arama kurtarma ve köylerde tarama faaliyetlerinin devam ettiğini belirten AFAD, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Bingöl, Karlıova Kaynarpınar Jandarma Karakolu gözlem kulesinde meydana gelen hasar sonucu şehit olan bir güvenlik korucumuz enkaz altından çıkarılmıştır. Kuledeki hasarda, bir güvenlik korucumuz da yaralanmıştır. 5,7 büyüklüğündeki depremde, Bingöl Karlıova ve Yedisu ilçelerindeki köylerde 2 evin hasar gördüğü, farklı köylerde 8 vatandaşımızın yaralandığı tespit edilmiştir. Yaralı 2 güvenlik korucumuzdan biri enkaz altında kalmıştır. Bölgeye, 109 kişiden oluşan AFAD, UMKE, 112 Acil, İtfaiye, Jandarma ekipleri 26 araçla sevk edilmiştir. Bölgede arama kurtarma ve köylerde tarama faaliyetleri sürmektedir."(İLKHA)