ADIYAMAN - Mevlid Kandili münasebetiyle birçok STK ve camia düzenleyeceği programların hazırlıklarını yaparken, Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü İlke Haber Ajansı`na yaptığı açıklamada, tüm Müslümanların kandilini kutladı.

 

Mevlidin doğum demek olduğunu fakat mevlid denilince öncelikle aklımıza peygamber efendisinin dünyaya teşrifinin geldiğini ifade eden Müftü Öztürkçü, \"Mevlid kandilinde peygamberimizin teşrifinden önce dünyanın içinde bulunduğu zulmeti, karanlığı, cehaleti düşündüğümüzde insanlığı zulmetten nura, karanlıktan aydınlığa çıkarması açısından çok önemli bir mana ifade etmektedir. Zira peygamberimiz Cenab-ı Hakkın beyanı ile Âlemlere rahmet olarak gönderilmiş. Zulmü, haksızlığı ortadan kaldırmış. Özetle, insanlığın kurtuluşuna, huzuruna ve mutluluğuna vesile olmuştur\" dedi.

 

\"Bu gecede hayatımızı bir kez daha gözden geçirelim\"
Müftü Öztürkçü bu geceyle ilgili olarak şu tavsiyelerde bulundu: \"Bu gecede Müslümanların Peygamberimizin neler getirdiğine insanlığa neler kazandırdığına dikkat edip, ilahi mesaj olan Kur`an-ı Kerim`in emir ve tavsiyelerine uyarak yasaklamış olduğu şeylerden de uzak durulması noktasında yaşayışını, hayatını bir kez daha gözden geçirip Peygamberimizin \"ben ancak güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim.\" Hadis-i şerifinin gereği olarak bir kez daha düşünülmeli Peygamberin güzel ahlakı ile ahlaklanmalı, küs olanlar barışmalı, bu mübarek gecenin hayırlara vesile olması için tebrikleşmeli, Peygamberimize bol bol salavat getirilmeli, kaza namazı kılmalıdır.\"

 

Müftülük olarak bu gecede Ulu Camii başta olmak üzere camilerde vaaz ve nasihatler yaparak mevlit okutacaklarını ifade eden Müftü Öztürkçü, bu gecenin anısına Görme Engelli Kız Kur`an Kursu öğrencilerinin, Halk Eğitim Merkezinde bayanlara yönelik bir program düzenleyeceklerini söyledi.
Müftü Öztürkçü son olarak, \"Bu mübarek gece ile alakalı çok şey var ancak biz bu gecenin bütün Müslümanların birliğine, beraberliğine, huzur ve kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ederim\" dedi. (Cemil Özdaş - İLKHA)