BİTLİS - Hz. Peygamberin veladetinin hicri 1434`üncü yıl dönümü münasebetiyle İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunan İl Müftüsü İmran Kılıç, Hz Muhammed`in (sav) bu gece insanlığa bir güneş gibi doğarak dünyaya bir nizam verdiğini, insanlara yeniden insanlığı öğrettiğini söyledi.
 
Peygamberimizin hakka çağıran en mükemmel insan olduğunu belirten Müftü Kılıç, "Büyüklerimize saygıyı küçüklerimizi şefkat ve merhameti, komşumuza iyiliği, misafirlerimize ikramı her türlü doğruluk, dürüstlüğü, sadakati ve güzel ahlakı insanlık olarak biz insanlar hep ondan öğrendik" dedi.
 
Bu geceyi vesile edinerek hayatımıza yeni bir başlangıç yapmalıyız
O`nun hayatını örnek almamız gerektiğini ifade eden Müftü Kılıç, "Bu ve buna benzer günleri ve geceleri vesile ederek insanlara rahmet olarak gönderilen yüce peygamberin mesajını iyi almalı, iyi anlamalı, iyi kavramalı ve onun tebligatı neyi gerektiriyorsa onu yapmalı. Onun hayatını kendimize numune örnek almalı, sünneti seniyesini kendimize rehber etmeli ve yolunda yürümeliyiz" ifadelerini kullandı.
 
Peygamber efendimizin bazı gün ve geceleri bir kısım ibadet, taat ve uygulamalarla ihya ettiğini dile getiren Müftü Kılıç, şu tavsiyelerde bulundu: "Mevlit kandiline mahsus özel bir ibadet yoktur. Fakat biz bu geceyi de vesile edinerek hayatımıza yeni bir başlangıç yapıp kendimize yeni bir çizgi rota çizebiliriz. Bu çizgide de rehberimiz doğrudan yüce Resulün kendisi, bize getirdiği ölümsüz mucizesi Kur`an ve sonu cennete çıkan dost doğru yolu sünneti seniyesi olmalıdır. Tövbe ve istiğfarda bulunabiliriz. Yardımlaşma ve dayanışmanın içine girmenin başlangıçlarını yapabiliriz. Bir kısım nafile ibadetlerde bulunabiliriz. Ve o resulün mesajlarını, Kur`an-ı, sünneti ve hadisi anlama açısından yeni bir başlangıç yapabiliriz."
 
Son olarak Mevlit Kandilinin hayırlara vesile olmasını dileyen Müftü Kılıç, "Kandilin milletimize, ülkemize ve tüm İslam âlemine bütün müminlere hayırlar getirmesini, sıkıntılarımızdan kurtuluşumuza vesile olmasını yüce Allah`tan niyaz ediyorum" dedi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)