BİNGÖL - Havaalanı inşaatının temposunu beğenmeyen Vali Güvençer, \"Bu şekilde sürerse işler uzun sürer\" siteminde bulundu ve hızlandırılmasını istedi. Vali: \"İçmeler TOKİ`ye Halk Sağlığı Merkezi yapılacak.

 

Yapımı devam eden Bingöl Havaalanı inşaatına ziyarette bulunarak çalışmaları yerinde inceleyen vali Güvençer, kış şartlarından dolayı çalışma temposunda düşüş yaşandığını söyledi.

 

Havaalanına çekilen enerji hattı çalışmalarının kış ayında da devam etmesinin memnuniyet verici olduğunu belirten Güvençer, \"Ancak çalışmaların bu şekilde sürmesi halinde işler uzun sürer\" siteminde bulunarak, çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

 

Kış ayında işçi bulmanın zorluğundan şikayetçi olduklarını dile getiren çalışanlar ise, havanın ısınmasını beklediklerini dile getirdiler.

Havaalanı ziyaretinden sonra İçmeler mevkiinde bulunan TOKİ konutlarına geçerek vatandaşlarla bir araya gelen Vali Güvençer, yapılması planlanan Halk Sağlığı Merkezi ile ilgili çalışmaların yakında neticeleneceğini, bu yönde Halk Sağlığı Müdürlüğü personelinin hızlı bir şekilde olayı netleştirmek için çalıştıklarını söyledi.

 

TOKİ inşaatında yüklenici firmadan kaynaklı sorunları da dinleyen Güvençer, \"İnsanların ihtiyaçları belirlenirken sıralama belirlemek önemlidir. Dolayısı ile taleplerin bu yönden önemli ve hayati konulardan daha önemsiz konulara doğru sıralanması gerekir. Aksi halde hiç bir sorunu çözemeyiz\" dedi. (Nihat Kanat - İLKHA)