BATMAN - 25 Kasım 2011 tarihinde gerçekleştirilen 3. İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulunda alınan karar gereği kurumlar arası işbirliğini sağlamak ve uyuşturucu kullanımı ile etkin mücadele edebilmek amacıyla madde bağımlılığı Madde Bağımlılığı İle Mücadele Alt Komisyonu kurulması kararlaştırılmıştı.

 

Verilen bu kararın ardından Batman Valiliği`nin onayı ile 12.04.2012 tarihinde Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde kurulan \"Madde Bağımlılığı ile Mücadele Alt Komisyonu\" nun sürekliliğini sağlamak, daha etkin hale getirmek ve kurumlar arası işbirliğini artırmak amacı ile \"Madde Bağımlılığı ile Mücadele Alt Komisyonu ve Kurumlar Arası İşbirliği Protokolü\" hazırlandı. Protokolun Valilik Makamınca 17 Ocak tarihinde onaylanmasıyla yürürlüğe girdiği açıklandı.

 

Protokol ile Batman Valiliği, Batman Belediyesi, Batman Üniversitesi başta olmak üzere, Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Batman Özel İdaresi, İl Müftülüğü, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürlüğü gibi kurumlara madde bağımlılığı sorununun çözümü ve Komisyona destek sağlamaları amacı ile çeşitli yükümlülükler getirildiği kaydedildi. (Mehmet Mikyas - İLKHA)