BURSA - 8. ve 12. sınıf öğrencilerine \"Sınavlara Hazırlık ve Başarıda Motivasyon\", 9. sınıf öğrencilerine ise \"Değerler Eğitimi ve Kültürümüzde Kitap\" konularında konferanslarını sunan yazar Mustafa Turan, motivasyon konusunda ünlülerin hayat hikayelerinden çarpıcı örnekler verdi. Pek çok olumsuz şarta rağmen azmederek kötü şartları kazanca çevirmenin yol ve yöntemlerinden bahseden yazar, hiçbir öğrencinin zekâ sorununun olmadığını belirterek, yapılması gerekenin düzenli ve programlı çalışmak olduğunun altını çizdi.

Geleceğe yönelik beklentisi olan insanın yapması gereken ilk işin kendisine hedef belirlemek olduğuna değinen yazar, hedef belirlemeden sonra hedefimize ulaştığımız günlerin hayalini kurmanın insanı kendi kendine motive edeceğini belirtti. Hedefe ulaşma konusunda en büyük yardımcının çok kitap okumak olduğunu söyleyen yazar, dünya tarihine yön verenlerin kitap okuma alışkanlıkları ile ilgili anekdotları paylaştı.

Konferanslara Mustafakemalpaşa ilçesinde eğitim gören yaklaşık bin öğrenci katıldı. Yazar Mustafa Turan`a teşekkürlerini sunan İlçe Millî Eğitim Müdürü Abdulgani Artan, öğrencilerin başarısını arttırmaya ve öğrencilere kişilik kazandırmaya yönelik organizasyonların eğitim dönemi sonuna kadar devam edeceklerini belirtti. (Zeki Aras - İLKHA)