MARDİN - Mazıdağı Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Suriyeli muhtaç aileler için düzenlenen yardım kampanyasında bir kamyon dolusu yardım toplandı.

Kampanya`ya öncülük eden Mazıdağı Eğitim Der başkanı Ekrem Açılan, \"Derneğimiz 2008 yılında kuruldu. Eğitim ve Sağlık sorunları, insan hakları, sosyal sorunlar ve insani yardımlar konusunda oldukça önemli çalışmalar ve başarılara imza attı. Suriye deki sorunu da yakından takip etmekteyiz. Suriye`de yaşanan zulüm ve insan hakları ihlallerini değişik vesilelerle protesto ettik ve ediyoruz. Bu sorunun bir an önce bitmesi ve akan kanın durmasını Allah`tan diliyoruz.

 

Suriye`den kaçıp Mardin ilimizin Mazıdağı ve Kızıltepe ilçelerine sığınan Suriyeli ailelerin mağduriyetlerini yerlerinde görüp tespit ettik. Acilen toplanıp yardım kampanyası başladık. Mazıdağı`na sığınan ailelerin ihtiyaçlarını giderdik. Bir kamyonet dolusu yardım malzemesini de Kızıltepe`de faaliyet yürüten Rahmet Gıda Bankası`na gönderdik. Yaptığı çalışmalarından dolayı Rahmet Gıda Bankası başkan, yönetici ve gönüllülerini tebrik ediyoruz\" dedi.

 

Son olarak; Mazıdağı halkına yaptıkları yardımdan dolayı teşekkür eden Ekrem Açılan; yardım kampanyasının bir süre daha süreceğini söyledi. (Erkam tutak - İLKHA)