Gaziantep İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen törene pandemi kısıtlaması nedeniyle İlçe Müftüleri ve İl Müftülüğü daire personeli katıldı. Program Ülgen Konukoğlu Camii İmam Hatibi Hafız Musa Bilir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yaklaşık bir ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan atama kararı gereği Kütahya İl Müftüsü iken Gaziantep İl Müftülüğüne atanan Hazırlar, dün kentteki ilk cuma namazını kıldırarak görevine başladı.

https://ilkha.com/guncel/gaziantep-e-atanan-muftu-hazirlar-ilk-cuma-namazini-kildirdi-127345

Emekli olan eski müftü Ahmet Çelik, devir teslim töreninde yaptığı veda konuşmasında, Gaziantep İl Müftülüğü ile taçlanan 45 yıllık meslek hayatında İslam dinine hizmet etmeye çalıştığını söyledi.

 

"Bizim yaptığımız hizmette bu şekilde dualarla, şehadetlerle devir teslim yapmak çok önemlidir"

Görev değişimlerinin önemine işaret eden Çelik, “Bu nöbet devri ve emanet usulü çalışma döneminde emaneti elden ele devretmeyi Cenab-ı Allah kıyamete kadar tüm müesseselerimizde ve kurumlarımızda milletimize ve bize nasip etsin. Halef-selef meselesi önemli bir meseledir. Tarih içinde de önemli bir konumu olmuştur. Gelenler üzerine gidenler üzerine deyimlerimiz var. Özellikle de bu 20’nci asırda gelen-giden çekişmesi, gelenler gidenler üzerinde pekte bizim ahlaki anlayışımıza uygun olmayan spekülatif türden davranışlara, hareketlere ve deyimlere de şahit olduk. Bunların kırılması lazım. Özellikle bizim yaptığımız hizmette bu şekilde dualarla, şehadetlerle devir teslim yapmak çok önemlidir. Her gelen insan bizde hüsn-ü zan ile karşılanır, hüsn-ü şahadet ile uğurlanır. 45 yıl önce bu kapıdan girdik. 45 yıl sonra girdiğimiz kapının önündeyiz. Hayat biraz da böyledir. Cenab-ı Hak, hepimize iyiliklerinin fazla olduğu güzel şeyler yaparak kendinden sonraki nesillere güzel hizmetler ve hatıraları bırakarak çalışmayı nasip etsin. İyi olmayanları da dostlarımızın gönlünde eritmeyi ve ermeyi nasip etsin.” dedi.

Daha önce Gaziantep'te il müftü yardımcısı olarak görev yaptığını hatırlatarak konuşmasına başlayan İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar da, “Küçük Buhara” olarak adlandırılan Gaziantep’te hedefinin, şehrin dini, manevi ve ilim hayatına, fikir ve değer dünyasına iz bırakmak olduğunu belirtti.

“Bu şehrin dini, manevi ve fikir hayatına güzellik katmayı Rabbim bizlere ihsan eylesin”

Gaziantep’in İslam dünyasına açılan kapı, Türkiye’nin parlayan yıldızı ve bölgenin lokomotifi olduğuna dikkat çeken Hazırlar, “Gazi şehrimiz, sanayide, ticarette, ekonomide koşan ve koşturan bir şehir. İnşallah hep beraber bu şehrin, üreten bir şehir olduğu kadar, bu şehrin dini, manevi ve fikir hayatına gönül ve değer dünyasına hep beraber güzellik katmayı Rabbim bizlere ihsan eylesin. Bu görevimiz esnasında Rabbimizden niyazımız; bizleri nusretinden, inayetinden mahrum bırakmasın. Allah'ın aziz kıldığını hiç kimse zelil edemez, zelil kıldığını da hiç kimse yüceltemez. Cenab-ı Hak, İslam ile birlikte bizleri aziz eylesin. Cenab-ı Hak, ayağımızı kaydırmasın.” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz; İslam'ın rahmet yüklü mesajlarını toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak”

Hazırlar, “Bugün bu göreve başlarken emaneti tevdi etmiş olan kıymetli hocamdan bu emaneti almanın mutluluğunu yaşıyorum.   Hepinizin bildiği gibi ‘Küçük Buhara’ diye adlandırılan gazi şehrimiz medreseleriyle, ilim irfan mektepleriyle, muallimleriyle, Bedrüddin Aynileriyle ve nice şahsiyetleriyle müstesna bir şehirdir. İnşallah bu şehrin dini ve manevi hayatında iz bırakmak için yola çıkıyoruz. Hocamızın bıraktığı emanet, ağır bir emanet. Bizim bu hizmeti yürütmek noktasında hep beraber aşkımız, heyecanımız var. Cenab-ı Hak, hem niyetimizi hem aşkımızı hem de muhabbetimizi daim eylesin. Hedefimiz; insanları dünyada salaha, ahirette de felaha kavuşturmak için gelen İslam'ın rahmet yüklü mesajlarını toplumun tüm kesimlerine hep birlikte ulaştırmak.  Din görevlileri olarak bizler, bu hayat yolculuğunda dinimizin güzelliklerini, Peygamberimizin o yüce ahlakını tanıtma sorumluluğu bilinci içerisinde inşallah hareket edeceğiz. Müjdeleyici olacağız, kolaylaştırıcı bütünleştirici olacağız. Birlik ve beraberliği tesis etme ve daha da yüceltmeye gayret edeceğiz. Hikmetli bir dil kullanacağız. Hizmetimizde inşallah bu düsturlar temel şiarımız olacak.” şeklinde konuştu.

“Aile bizim medeniyet kodlarımızı geleceğe taşıdığımız en önemli kurumdur”

Müftülük olarak toplumun kesimlerine hitap edeceklerini ve ulaşacak çalışmalarda bulunacaklarını belirten Hazırlar, “Bu ulvi görevi ifa ederken bir taraftan cami merkezli irşat hizmetlerinin gelişimini sağlamak için gayret edeceğiz. Ama diğer taraftan cami dışındaki gençlerimize, engelli kardeşlerimize, hanım kardeşlerimize ve dezevantajlı gruplarına ve hayatın tüm katmanlarına hizmet üretmek için inşallah gayret edeceğiz. Şuna inanıyor ve biliyoruz ki gençler bir milletin geleceği, istikbali ve zenginliğidir. Bu şehir sadece gençleri bakımından birçok ile göre genç nüfusu olan genç bir şehir. İnşallah hep birlikte bu gençlerimize dokunmak, gönül dünyalarına girmek için var olan hizmeti onlara ulaştırma noktasında daha ileriye götürmenin gayreti içerisinde olacağız. Aile bizim medeniyet kodlarımızı geleceğe taşıdığımız en önemli kurumdur. Ailenin kurulması, korunması, güçlenmesi ve güçlendirilmesi noktasında inşallah Aile Dini Rehberlik Bürosu’nun çalışmaları vesilesiyle bu hizmetleri daha da ileriye taşımak için gayret edeceğiz.” diye konuştu.

Çelik’in ardından boşalan müftülük görevini vekaleten yürüten İl Müftü Vekili Dr. Ramazan Yıldırım da törende yaptığı konuşmasında, görevi teslim aldıktan sonra pandemi sürecinin başladığını, bu sürecin bir çok farklı zorlukları beraberinde getirdiğini belirterek, bu zorluklara rağmen kurumun imajına halel gelmemesi için elinden gelen gayreti gösterdiğini söyledi ve birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 5 Mart 2020’de görev süresi dolarak emekli olan eski İl Müftüsü Ahmet Çelik, düzenlenen devir teslim töreniyle müftülük kisvesi olan cübbe ve sarığı, göreve atanan Dr. Hüseyin Hazırlar’a teslim etti. (İLKHA)