MERSİN - \"Mutlu Yuva Konulu\" adlı konferansa İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül, Mersin İl Müftüsü Ali Melek, Toroslar İlçe Müftüsü Mehmet Çabuk, Mezitli İlçe Müftüsü Nusret Karabiber, Yenişehir ilçe müftülüğü Şube Müdürü Muzaffer Topçu ,İlçe Vaizi Ahmet Değirmenci, Mersin GK Dönem Sözcüsü Adem Şimşek, Memur-Sen İl Başkanı Atilla Olçum, sendika temsilcileri ve birçok sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

2012 yılında 279 Bin çift evlenmiş bunun 71 bini boşanmıştır

Konferans Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başladı. Diyanet-Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü açılışta bir konuşma yaptı. Görgülü, aile kurumunu, \"Aile toplumun en küçük birimidir bu birim kadın ve erkeğin anlaşıp nikâh akdi ile bir araya gelmesinden teşekkül eder. Evlenip yuva kurmak bir insan için tabii ve medeni bir haktır\" diye tanımladı.

 

İslam dininin aile yuvasına ve onun mutluluğuna büyük bir önem verdiğinin altını çizen Gürgülü, \"Toplumun temel birimi aile ocağıdır, aile düzeni de toplumun düzeninin teminatıdır\" diye belirtti. Görgülü şöyle devam etti, \"Eğer bir toplumda aileler sağlam ve mazbut ise o toplumda sağlam demektir. Bundan dolayı ailenin bozulması toplumun bozulması demektir.Türkiye İstatistik kurumunun verilerine göre 2012 yılında 279 Bin çift evlenmiş bunun 71 bini boşanmıştır. Yani her 4 evlilikten 1 si boşanma ile neticelenmiştir. Bir toplum ve millet için bu bir faciadır\" dedi.

 

İnternet ve TV dizileri aile huzurunu bozuyor

İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül de, sinevizyon eşliğinde yaptığı sunumunda şunları aktardı: \"Sağlam aile yapısı için evlilik öncesi ve sonrası yapılacak olan sorumlulukların ve görevlerin olduğunu, eskiden insanlar ekmek bulamazken şimdi her şey var ama huzur yok\" diye açıkladı. Görgülü, \"Evlilik öncesi yapılacak işler, evlilik sürerken yapılacak işler, yuva yıkılmaya yüz tutmuşsa yapılacak işler var. Evlenecek gençlerin anne ve babalarının hayat tecrübelerinden mutlaka istifade etmeleri gerekir. Evlilik yapan çiftlerin sevgi, saygı, sabır, sadakat ilkelerine mutlaka uymaları gerekir. Verilen emek ne olursa olsun eşler birbirine teşekkür etmeli, hatalar yüze vurmamalı, kusurlar çevreye ifşa edilmemeli. Sıkıntı yaşanması halinde ise aile büyüklerinin hakemliğinde sorun çözülmeye gidilmelidir.\" (Osman Öksüz-İLKHA)