ADANA - Diyanet İşleri Başkanlığının camilerde başlattığı Kur`an-ı Kerim ve din eğitimi kursları Adana Yüreğir İlçesinde büyük ilgi görüyor. Yüreğir`de bulunan 50 camide gündüz çalışan yetişkinlere haftada üç gün yatsı namazını müteakip Kur`an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler eğitimi veriliyor.

Esnaf, memur ve emekli gibi her kesimden vatandaşların katıldığı kursların çok verimli geçtiğini belirten Yüreğir İlçe Müftüsü Mehmet Gök, şu anda 50 camide, özellikle yatsı namazından sonra Kur`an-ı Kerim derslerinin yapıldığını söyledi.

Kur`an-ı Kerim öğrenen ve öğretenlerin bu ümmetin en hayırlıları olduğunu belirten Gök, Kur`an ve Temel Dini Bilgiler öğrenmek isteyen vatandaşların camilerde görev yapan İmam-hatiplere müracaat etmeleri halinde bundan memnun olacaklarını ve yardımcı olacaklarını ifade etti.

Yüreğir ilçesine bağlı camilerden bahseden Gök, "Ulubatlı Hasan Mahallesindeki Yeni Türkmenoğlu Camini ilim yuvasına dönüşen ibadethanelerden biri. Caminin emektar imamı Erol Özer, cemaate yönelik bazen namaz öncesi bazen de sonrasında yapılan Kuran, hadis, ilmihal gibi derslerin yanı sıra aile içi sorunlar, insan ilişkileri, iş ahlakı, sağlık konularını da ele alıyor" dedi.

Sadece Peygamberi anlatan değil, yaşayan olmalıyız
İmamlık makamının önemine vurgu yapan İmam Özer ise şunları söyledi; "Sadece ezan vakti camiye gelip, namazı kılınca dağılan değil, kaynaşan, bütünleşen, namaz aralarında ilmi sohbetlerle bilgisini sürekli artıran bir cemaat oluşturmayı hedefliyoruz. Sürekli kendimizi geliştirmek zorundayız. Sadece Peygamberi anlatan değil, onu yaşayan olmalıyız""dedi.

Akıncılar Mahallesi Hızır Camii akşam Kursunda öğreticilik yapan İmam Necati İçel ise Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri olmak üzere haftada üç gün ders yaptıklarını, Kur`an öğretiminin yanında ilmihal dersleri de yaptıklarını, kursa yoğun bir teveccühün olduğunu ve kursun çok verimli geçtiğini, kursa katılan her vatandaşla birebir ilgilendiklerini ve çok güzel bir atmosferde ders yaptıklarını belirtti.

Kur`an-ı Kerim Kursuna katılanlar durumdan memnun
Gündüz çalıştığı için akşam kursa katıldığını ifade eden Tamirci Sinan Aydoğan, daha önce kursa gittiğini, ancak tam olarak Kur`an okumayı öğrenemediğini belirterek; "Şuan hocamız sayesinde Kur`an okumaya başlayabildim. Kursun çok huzurlu olduğunu söyleyebilirim. Çalışanlar için çok önemli bir proje. İşten çıkıp geldiğimiz halde hiç yorgunluk hissetmiyoruz. Çok memnunuz. Burada herkes çok sağlıklı hissediyor, evimize de çok huzurlu gidiyoruz`` diye konuştu.

Kursa katılan 72 yaşındaki Seyfi Şahin, ``Kurstan çok memnunum. Böyle bir kurs açtıkları için Allah`a şükrediyorum. Daha önceden Kur`an-ı Kerim okumayı böyle bilmiyordum"şeklinde konuştu.

Esnaf Osman Güzel ise, "Akşam Kur`an derslerine devam ettiğim için çok mutluyum, evimi huzurlu gidiyorum, önceleri kahvehaneye gidiyordum, mahallemizin imamıyla tanıştıktan sonra derslere devam ediyorum. 3 ay oldu kursa geleli, maşallah hocamız çok güzel öğretiyor. Bu kursu açanlardan Allah razı olsun`` dedi.
(Ayhan Kaya-İLKHA)