Siirt halkı, bu sene camilerin kapalı olmasından dolayı, on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in 27'nci gecesine denk gelen ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni fırsat bilerek, genç-yaşlı demeden ellerin semaya açılarak Coronavırus salgınından kurtuluş için dua edilmesi çağrısında bulundular.

Herkes bu gece evlerinin balkonuna çıksın ve Allaha yalvarsın

Bu Ramazan ayını çok hüzünlü geçirdiklerini söyleyen Rıfat Taş, "Bu gece Kadir Gecesi ama camilere gidemiyoruz. Allah bu hastalığı bir an önce bu ümmetin başından def etsin. Salgın yüzünden birçok insan işsiz kaldı, bakın birçok işyeri kapalı. Herkes bu gece evlerinin balkonuna çıksın ve Allah’a yalvarsın. Bu gece herkes evini camiye çevirsin." ifadelerini kullandı.

Allah, bu salgın musibetini Kadir Gece’si hürmetine alıp götürsün

Kadir Gecesi’nin bütün Türküye ve İslam âlemine hayırlı olması temennisinde bulunan Taha Balcı, " Allah, bu salgın musibetini Kadir Gece’si hürmetine alıp götürsün. Bu geceyi iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bol bol zikir ve dua etmeliyiz. Yaşlılarımız, çocuklarımız ve büyükler olarak hep birlikte bu musibetin başımızdan kalkması için duada bulunalım." diye konuştu.

"Düşünebiliyor musunuz bu ay bin aydan daha hayırlıdır"

Enis Salkım, "Coronavirus nedeni ile anne ve babalarımıza yaklaşıp ellerini dahi öpemiyoruz ama onlardan isteğimiz Ümmet-i Muhammed’e dua etsinler. Bu salgın nedeni ile zor günler yaşıyoruz. Bu nedenle bu gece bizim için büyük bir fırsattır. Bol bol zikir, namaz, dua ve Kur’an okuyarak bu geceyi çocuklarımızla birlikte değerlendirelim. Belki Allah, bu vesile ile bizleri af eder, salgın hastalığı bizden defeder. Düşünebiliyor musunuz bu ay bin aydan daha hayırlıdır. Ben bütün ümmeti Muhammed’e dua edeceğim onlarında dualarını bekliyorum."  şeklinde konuştu

Bu gün gençler ve yaşlılar ellerini semaya kaldırsın ve Allah’a dua etsin

Yaklaşık 3 aydır Coronavirus ile mücadele edildiğini ve büyük sıkıntılar çekildiğine dikkat çeken Ömer Eldemir, "Yaşlı ve gençler olarak Allah’a dua edelim ki bu virüsü üstümüzden kaldırsın. Çünkü bu gece çok hayırlı bir gecedir. Benim insanlara tavsiyem; insanlar birbirinin kalbini kırmasın, hep beraber güzel günler görelim. Bu gece gençler ve yaşlılar olarak ellerimizi semaya kaldırıp Allah’a dua edelim. O'nun izni ile bu salgını atlatacağız." ifadelerini kullandı.

Allah’ın huzuruna temiz olarak gitmek çok güzel bir şeydir

Bu gecenin Kadir gecesi olması nedeni ile Müslümanların ibadetlerine önem göstermesi gerektiğine dikkat çeken Ömer Ograş, "Bu dünya ölümlü, kimseye kalmaz. Allah’ın huzuruna temiz olarak gitmek çok güzel bir şeydir. Bu salgını atlatmak için Siirt halkı olarak el ele verip mücadele etmemiz gerekiyor. Az önce bir kavgaya şahit oldum, özellikle Ramazan ayında bu tür davranışların yapılması çok yanlıştır. İnsanlar biraz dürüst olsun ve birbirlerine saygı göstersinler." dedi. (İLKHA)