BATMAN - Batman yerel gazetelerinde bu gün yer alan bazı haber özetleri şöyle


BATMAN BASIN.COM: ŞEHİD 2 KARDEŞ: MURAT VE ABDURRAHİM
23 Ocak 1993 yılında Batman`da mürted örgüt tarafından şehit edilen Murat ve Abdurrahim Yıldız`ın babası ilk defa şehit 2 evladını anlattı. Murat Yıldız henüz 19, kardeşi Abdurrahim Yıldız ise henüz 17 yaşındaydı… Bu iki genç fidan 23 Ocak 1993 yılında Batman`da mürted örgüt tarafından şehid edildi. Şehadetlerinin 20. yılında İLKHA`ya konuşan baba Fahrettin Yıldız, Murat ve Abdurrahim`in Sahabelerin hayatlarını örnek aldıklarını ve onlar gibi yaşayıp şehit olduklarını söyledi.

PEYGAMBERİMİZ RABBİMİZİN İNSANLIĞA EN BÜYÜK RAHMETİDİR
Cuma Namazında Batman`daki camiler cemaatin yoğun katılımıyla dolup taştı. Hutbelerde Mevlidi Nebi konusu ele alınarak, Peygamberimizin Rabbimizin insanlığa en büyük rahmeti olduğu belirtildi. Önümüzdeki Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece Hicri Takvime göre Peygamber Efendimizin doğum günü olan Rebiül`evvel Ayının 12.Gecesine denk geldiğinden bu hafta camilerde \"Mevlidi Nebi\" konusu ele alındı.


BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: 2 TON SAHTE DETERJAN ELE GEÇİRİLDİ
İstanbul`da üretildikten sonra piyasaya sürülmek amacıyla Batman`a getirilen 2 ton sahte deterjan gerçekleştirilen operasyonda ele geçirildi. Ele geçirilen sahte deterjan muhafaza altına alınırken olaya karışan iki kişi ise gözaltına alındı.

SURİYELİLERİN ACI DRAMI DEVAM EDİYOR
Suriye`deki iç çatışmalardan kaçarak Batman`a yerleşen 15 kişilik Suriyeli 2 aile, hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekliyor. Suriye`deki iç savaştan kaçıp Türkiye`deki çeşitli illere sığınan Suriyelilerin mağduriyetleri devam ediyor.


BATMAN MEDYA GAZETESİ: YATIRIMLARI SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI
Batman Valisi Yılmaz Arslan, 2013 yılında yapılacak yatırımları sosyal medya üzerinden paylaştı.

SU KESİNTİSİ TOPRAK TOPRAK KAYMASINDAN MEYDANA GELİYOR
Silvan Yolu Üniversite Kavşağı`nda iki hafta içinde üç kez kayan toprak nedeniyle zorunlu su kesintisi uyguladıklarını ifade eden DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, Karayolları Bölge Müdürlüğü`ne yolun iyileştirilmesi ve gerekli önlemlerin alınması için gerekli girişimde bulunduklarını söyledi.

BATMAN BARIŞ GAZETESİ: GERCÜŞ`TE İMZA TÖRENİ YAPILACAK
Gercüş`te Memur Sen Konfederasyonunun ülke genelinde başlatmış olduğu, bütün kamu alanlarında kılık kıyafet serbestliği için 10 Milyon imza kampanyasına, ilçe halkı ve kamu çalışanları geniş bir katılımla destek veriliyor.

ÇİFTÇİLERE ÖDENEN DESTEKLEME PRİMLERİ DÜŞÜRÜLÜYOR
Batmanda hububat ekimi yapan binlerce çiftçi, destekleme prim ödemelerinde yapılacak indirimlerin büyük sıkıntılara neden olacağını belirttiler.


BATMAN UMUT GAZETESİ: KOZLUK`TA VEREM HASTALIĞI KONULU KONFERANS
Batman`ın Kozluk ilçesinde verem hastalığı ile ilgili olarak konferans verildi. Verem hastalığı ve kanser konulu konferans Halk eğitim Merkezi konferans salonunda halka açık olarak gerçekleştirildi.

SİSTEM VATANDAŞI MAĞDUR ETMEYE DEVAM EDİYOR
Yaklaşık 2 buçuk aydır Ankara`da Genel Sağlık Sigortası Bilgi Sisteminin çalışmamasından dolayı Batman`da işlemlerini yapamadıklarını dile getiren halk, sistemin kendilerini mağdur etmeye devam ettiğini ve hiçbir yetkilinin konuyla ilgilenmediğini söyledi.


BATMAN PUSULA GAZETESİ: VALİ, PROJELER İÇİN EV BÜTÇE AYIRDIK
Batman Valisi Yılmaz Arslan, İl Genel Meclisi üyeleri ve ilgili kamu kurum yöneticileri ile bir dizi toplantı yaptı. Toplantıda, Batman merkez ve ilçelerine 101 yol, 35 içme suyu ve 2013-2015 `de hayata geçirileceğini ve bu projeler için toplam kaynak miktarının 55 milyon lira kaynak ayrıldığını söyledi.

3 BİN 500 KİŞİ KORUCU OLMAK İÇİN HASTANEYE AKIN ETTİLER
Batman`da 600 kişilik Geçici Köy Koruculuğu kadrosuna şuana kadar 3 bin 500 kişi başvurdu.
BATMAN DO

DOĞUŞ GAZETESİ: BAGİAD İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ BİR ARAYA GETİRİYOR
Batman Girişimci İşadamları Derneği (BAGİAD) İnşaat Komitesi Batman İş Dünyası Sektör Buluşmaları programları kapsamında batman inşaat sektörü firmalarını bir araya getiriyor.

SİSTEM VATANDAŞI MAĞDUR ETMEYE DEVAM EDİYOR
Yaklaşık 2 buçuk aydır Ankara da Genel Sağlık Sigortası Bilgi Sisteminin çalışmamasından dolayı Batman da işlemlerini yapamadıklarını dile getiren halk, sistemin kendilerini mağdur etmeye devam ettiğini ve hiçbir yetkilinin konuyla ilgilenmediğini söyledi.


BATMAN GAZETESİ: TUNA: KAYBOLAN HASTANIN REFAKATÇİSİ HASTANEDE DEĞİLDİ
Batman Bölge hastanesi Psikiyatri servisinde tedavi gören ve tartılmak üzere görevlilerce salona çıkarıldıktan sonra yalnız kalıp hastaneden kaçan 27 yaşındaki Servet Yılmaz`la ilgili olarak Hastane sorumlusu Op. Dr. Adnan Tuna açıklama yaptı.

2 TON SAHTE DETERJAN ELE GEÇİRİLDİ
Emniyet Müdürlüğü güvenlik şube ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 2 ton sahte deterjan ele geçirildi.


BATMAN POSTASI GAZETESİ: SURİYELİLERİN DRAMI DEVAM EDİYOR
Suriye`deki iç çatışmalardan kaçarak Batman`a yerleşen 15 kişilik Suriyeli 2 aile, hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekliyor.

SİSTEM MAĞDUR EDİYOR
Yaklaşık 2 buçuk aydır Ankara`da Genel Sağlık Sigortası Bilgi Sisteminin çalışmamasından dolayı Batman`da işlemlerini yapamadıklarını dile getiren halk, sistemin kendilerini mağdur etmeye devam ettiğini ve hiçbir yetkilinin konuyla ilgilenmediğini söyledi.


BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: KIZAMIK PANİĞİ!
Batman Belediyesi Sağlık merkezinde muayene olan Suriyeli 3 yaşındaki bir bebeğin kızamık olduğu tespit edildi. Toplum Sağlık Merkezi personelleri, hastanın komşularına da aşı yaptı.

DOĞALGAZIN OLMADIĞI YERDE KİRLİK!
Batman`ın üç semti bu yıl doğalgazla buluşmanın rahatlığını yaşarken, doğalgazın henüz ulaşmadığı semtlerin başını çeken Çarşı mahallesinde kirlilik, kentin bir bölümünü sağlığını tehdit ediyor. (Mehmet Mikyas-İLKHA)