Dünyayı etkisi altına alan Coronavirus'e karşı tedbirli olma çağrısını yineleyen Van ESOB Başkanı İsa Berge, bulaşma riskinin fazla olduğu bayram alışverişi sırasında mutlaka maske takılması ve sosyal mesafe kuralına uyulmasının önemine vurgu yaptı.  

Berge, "Coronavirus sürecini her anlamda en az zararla atlatabilmemiz için kurallara uymamız hayati önem taşıyor. Bu noktada hem vatandaşlarımızın hem esnaf ve sanatkarımızın kurallara mutlaka uyması gerekiyor. Aksi takdirde başta sağlık olmak üzere birçok alanda normalleşmeye geçemeyiz." uyarısında bulunarak durumun ciddiyetine dikkat çekti.

"Seyyar satıcılara izin verilmemesi doğru bir karardır"

Van Valiliği tarafından bayramda seyyar satıcılara tezgâh kurma izninin verilmemesinin yerinde bir karar olduğunu ifade eden Berge, "Virüs tehdidi devam ederken Van Valimiz Sayın Mehmet Emin Bilmez'in aldığı bu kararın doğru olduğunu düşünüyoruz. Zira tezgâh önlerinde meydana gelecek yığılmalar virüsün yayılmasına neden olacaktır. Vatandaşlarımızdan ricamız bayram alışverişlerini daha güvenli olan işyerlerinden yapmalarıdır." ifadelerini kullandı.

"Yoğunluğa neden olunmamalı"

"Bayram alışverişinde yoğunluğa neden olmamak adına esnafın gerekli tedbirleri alması gerektiğini hatırlatan Berge, vatandaşların da bu tedbirlere göre hareket etmeleri gerektiğini ve yoğunluğa neden olmayacak şekilde alışveriş yapmaları gerektiğini belirterek, işyerinde diğer müşteriler ile sosyal mesafenin korunması gerektiği uyarısında bulundu.

"Maske, sosyal mesafe, temizlik"

Berge, "Bayram alışverişi esnasında esnafımız ve vatandaşımız muhakkak maske takmalıdır. Sosyal mesafenin korunmasının yanı sıra hijyen kurallarına uyulmalıdır. Esnafımız işyerini düzenli aralıklarla muhakkak temizlemeli ve dezenfekte etmelidir. İşyerlerinin girişinde dezenfektan bulundurulmalı ve her müşteri ellerini dezenfekte ettikten sonra alışverişe başlamalıdır." şeklinde konuştu.

"Bayram evlerimize sağlık ve huzur getirsin"

Bayrama dair temennilerde bulunan Berge şunları söyledi:

"Ramazan Bayramının Van'ımıza, ülkemize ve dünyamıza sağlık getirmesini diliyorum. Tüm İslam alemine, barış ve huzur içerisinde bir bayram diliyorum. Tüm Van halkının bayramını kutluyorum." (İLKHA)