İSTANBUL – Yazar kadrosunun tamamı hanımlardan oluşan “Ailemizin Dergisi” Nisanur’un Ocak 2013 sayısı çıktı. Derginin bu ay ki dosya konusu, israf. Dergi bu ay kapağına, "Gelin ömür sermayemizi israftan kurtaralım” sözünü taşırken, yaklaşık iki yıl önce Katolik iken Müslüman olmuş Mary Tracy Hanımefendi ile röportaj gerçekleştirmiş.

Derginin editör yazısında dosya konusu israfa dikkat çekilirken; “İçinde bulunduğumuz şu zaman dilimde her ne yapıyor ve her ne söylüyor isek, biliyor ve iman ediyoruz ki kaydediliyor ve zaptı tutuluyor. O yüce Hükümranın huzuruna tevdi olunana dek de bu böyle sürecek. Bu hakikate binaen, bayanlar olarak; nerde ne yapıyor, ne derece ihmalde bulunuyor ya da nelerin hakkını vermiyoruz, irdelemek istedik. Buna binaen şanı yüce Rabbimizin ‘şeytana dostluk’ nişanesi saydığı israfı; zamandan mekâna, sözden eyleme, yeme içmeden düşünceye her yönüyle ele aldık.” sözlerine yer verilmiş.

İkinci Yılın İkinci Sayısından Kısa Kısa

Arzu Demir; “Müsrif olan bir kadın, eşini de müsrifliğe teşvik eder” sözleri ile hanımının bitmek tükenmek bilmeyen isteklerine yetişemeyen erkeğin, bu istekleri tedarik edebilmek için haram yollara başvurabileceğine dikkat çekiyor.

Esma Akbalık; “Rabbimizin bize hibe ettiği şu çok değerli ömür tarlamıza bir an önce güzel şeyler ekelim ki, hasat vakti olan o Ahiret âleminde perişan olmayalım” diyerek insanın kıymetli ömrünü hayır ve güzelliklerle tüketilmesi gerektiğini hatırlatıyor.

Firdevs Irmak; “Dünün problemlerine kafa yormak, etkisinden sıyrılamamak; geleceğe de kaygıyla bakmak, insanın mutluluğunu elinden alan çok önemli bir problemdir” gerçeğine vurgu yaparak okurları duygu ve düşünce dünyasına bir yolculuğa buyur ediyor.

Rana Çeçen; “Ömrü ne kadar takdir edilmiş olursa olsun herkes için, hakikati görebilecek kadar bir zaman verilmiştir” diyerek dikkatleri yapılan zaman israfına çeviriyor.

Öte yandan, Nevin Yapıcıoğlu; “Rabbini Müheymin olarak tanıyan takva ehli; onu gören, gözeten, her şeyine tanıklık eden, sevapları dâhil bütün haklarını muhafaza eden bir koruyucu ve şahidin olduğunu bilir” derken, Sultan Demir; “Gıybeti dinleyen gıybetçidendir” hadis-i şerifini hatırlatarak nefsin ‘gıybet’ afetini ele alıyor. Esengül Özkan da ebeveynlerin çocuklarına karşı yaptığı büyük bir hatayı, boş nutukları hikâyelerle açıklıyor.

Nisanur Dergisi bu ay okurları için İslam’la henüz tanışmış, Katolik iken Müslüman olmuş Meryem Hatipoğlu (Mary Tracy) Hanımefendi ile röportaj gerçekleştirmiş. Tüm bunların yanı sıra; Ocak’a ve bereketine hürmeten, içinizi ısıtacak şiir ve yazılar, hikmet pınarından damlalar, sağlık bilgileri, yemek tarifi ve tefsir ile dopdolu olan dergi ikinci yılının ilk sayısıyla tüm seçkin bayilerde.

Kaynak: Nisanur Dergisi