MANİSA - Meteoroloji kıyı Ege`de perşembe gününden devam eden kuvvetli yağış ve lodosun cuma ve cumartesi günüde etkili olacağı uyarısında bulundu.

Yapılan son değerlendirmelere göre; 17.01.2013 Perşembe gece saatlerinden itibaren Kıyı Egenin Kuzeyinde etkili olacak sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların bugün (18.01.2013 Cuma ) etki alanını arttırarak Çanakkale il geneli, İzmir ve Aydın`ın kıyı kesimleri, Manisa il merkezi ve kuzeybatı ilçeleri (Soma, Kırkağaç, Akhisar) ile Balıkesir`in batı ilçelerinde (Edremit, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık) kuvvetli (20-50mm) ve yer-yer çok kuvvetli (50-75mm) olması bekleniyor.

Güneybatılı rüzgarın (lodos) şiddetini arttırarak gece saatlerinden itibaren fırtınaya (60- 80 km/sa) dönüşeceği ve cumartesi günü öğle saatlerine kadar etkili olması tahmin ediliyor.

Beklenen fırtına ve yağışların oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksama, sel, su baskını, heyelan, yıldırım, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)