Etrafta dolanan kedilerin verdiği huzur mu yoksa Meis Adası'ndan batan güneşin dinginliği mi çekiyor bilinmez fakat Kaş tadı damağınızda kalacak bir yer…

Sayısız halk ve kültürün geçiş noktası, konaklama ve ticaret alanı olduğu için Kaş'ta attığınız her adımda binlerce yılın izlerini kolayca görürsünüz. Evet, turistik bir yerdir. Ama turizm sektörünün rahatsız edici hiçbir olgusunu burada göremezsiniz. Kimse sizi kolunuzdan çekiştirmez. Küçük ve şirin bir kasaba ve samimi dost canlısı insanlar bulursunuz kaşınızda. İsterseniz sabaha kadar eğlenir, isterseniz hiçbir gürültü kirliliğine maruz kalmadan kitabınızı okuyabilirsiniz.

Akdeniz'in bozulmamış diyebileceğimiz beldelerinden biri olan Kaş, Antalya'dan Fethiye'ye uzanan sahil şeridinde yer alan şirin bir liman kasabasıdır. Batı Toros Dağları'nın dik yamaçlarının denizle buluştuğu noktada; yarımadalar, adacıklar ve komşusu Meis Adası ile kuşatılmıştır.

Kaş'a gitmeye karar verdiyseniz yapmanız gereken ilk iş ulaşım sorununu halletmek. Kendi aracınız ile gitmeniz size orada ulaşım özgürlüğü sağlasa da Ankara – Kaş arasının yaklaşık 720 km olduğunu unutmayalım. Yani sizi uzun bir yolculuk bekliyor. Fethiye - Kaş arası yaklaşık 108 km. Fakat İstanbul'dan Kamil Koç, Metro ve Pamukkale turizmin direkt olarak seferleri mevcut. Tabii bir de uçak alternatifi var. Kaş, Antalya Havalimanı'na 200, Dalaman Havalimanı'nın tercih etmenizi öneriyor neredekal.com.

Ulaşım işini hallettikten sonra sıra geldi ‘nerede kalacağız' sorusuna. Kaş'ta birçok otel ve pansiyon var. Kaş otelleri verdikleri hizmetle kendinizi özel hissetmenizi sağlıyor. Bunun dışında Kaş'ın merkezine 10 dakika yürüme mesafesinde bulunan Küçük Çakıl Koyu'nun karşı sırasında da birçok otel bulunuyor. Tüm bunların yanında Çukurbağ Yarımadası otel yönünden zengin.