Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Birleşik Komutanlığı Genelkurmay Başkanı General Selim İdris, Suriye`deki İranlıların ülkeden ayrılmaları için 24 saatleri olduğunu aksi halde hayatlarından ÖSO`nun sorumlu olmayacağını ifade etti.

İdris, yaptığı açıklamada, ``Suriye`de bulunan bazı İranlılar ÖSO tarafından esir alınıyor ve İran Hükümeti onların asker değil sivil olduğunu iddia ediyor. Bu sebeple uyarıda bulunmak ihtiyacı duyduk`` dedi.

Zannedildiğinin aksine Rusya ve İran`ın, Suriye rejimine verdiği desteğin azalmadığını bilakis arttığını ifade eden İdris, Suriye rejiminin güvenlik birimlerinin yönetiminin Rus ve İranlı uzmanlar tarafından idare edildiğini öne sürdü.

İdris, Şam`daki esir değişimi sırasında serbest kalan ÖSO askerlerinden bazılarının ``İranlıların soruşturmalarına maruz kaldık`` dediklerini de dile getirdi.

Türkiye ve Katar`ın ara buluculuğuyla 9 Ocak Çarşamba günü Suriyeli muhaliflerin bir süredir ellerinde tuttukları 48 İran vatandaşına karşılık olarak, Suriye`de aralarında Türkiye vatandaşının da bulunduğu 2 bin 130 sivil tutuklu serbest bırakılmıştı.

AA