İçişleri Bakanlığının Coronavirus (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında yayınlanan genelgeyle aralarında Gaziantep’in de bulunduğu 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 4 gün geçerli olan sokağa çıkma kısıtlaması gece 24.00 itibariyle sona erdi.

 

Kısıtlamanın sona ermesiyle birlikte Gaziantep’te hayat kısmen de olsa normale dönmeye başladı ve gece yarısı itibariyle bazı vatandaşlar, sokağa çıktı. Sokağa çıkma yasağına vatandaşların genel olarak uyduğu kentte hareketlilik sabah saatlerinde daha da arttı.

Sokağa çıkma yasağının bitmesinin ardından vatandaşlar sabah saatlerinde evlerinden çıktı. Belediye otobüslerinin sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hizmet vermeye başladığı kentte, vatandaşlar da yasağın ardından işlerine gitti. 4 gün boyunca kapalı kalan iş yerleri de bu sabah kepenk açtı.

Sokağa çıkma yasağı kapsamında 4 gün boyunca sessizliğe bürünen cadde, sokak ve meydanlarda ise hareketliliğin arttığı görüldü. Şehirdeki trafik akışı ise normal seyrine döndü.

Yasak boyunca boş kalan yollarda araç hareketliliği görülürken, otobüs ve tramvay gibi toplu taşıma araçları da seferlerine başladı.

Sabah saatlerinde toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kalan vatandaşların maske ve eldiven kullandıkları gözlenirken, otobüs ve tramvay duraklarına vatandaşlara belediye ekipleri tarafından ücretsiz maske dağıtıldı. 

"Eski günleri dört gözle bekliyoruz"

Sokağa çıkma yasaklarının belli bir süreçten sonra sıkıcı olduğunu ve bir an önce bu salgının sona erip hayatın tekrar normale dönmesini istediğini belirten Kemal Gümüş, “Mübarek Ramazan ayı çok güzel geçirmemiz gereken bir aydır. Fakat bu virüsten dolayı hepimiz huzursuz olduk. Kısıtlamalar da zaten yeterince artık bizlere sıkıcı geldi. İnşallah bu virüs illetinden bir an önce kurtuluruz da yine tekrar eski günlerimize kavuşuruz, Ramazan ayını dolu dolu yaşarız. Eski günleri dört gözle bekliyoruz.” dedi.

"Tedbirlerimizi almak zorundayız"

Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasaklarının insan sağlığı için önemli olduğunu belirten Cemil Açıkkol, “Tabi ki sağlık çok önemlidir. Önce insan sağlığı diyoruz. Ben sokağa çıkma yasağı boyunca kendime vakit ayırabildim. Arşivlerimi düzenledim, kitaplarımı okudum. Kendi hobilerimle ilgili çalışmalar yaptım. Değişik bir durum yok ama sadece sokağa çıkamıyoruz. Her türlü hazırlığımız var. Herhangi bir sorun olmuyor. İnsan sağlığı ön planda olduğundan dolayı her ihtimalde önceliği yerine getirmemiz gerekiyor. Sağlık ile ilgili olan bir durum ile iddialaşamayız. Bundan dolayı da kendi tedbirimizi almak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

"İnşallah süreci atlatacağız"

Şehir içi otobüs sürücüsü Ramazan Özdemir de şunları söyledi: “Halkımız tamamıyla her şeyin bilincinde ve herkes sosyal mesafeyi koruyor. Bize de bu durumdan çok memnunuz. Herhangi bir yoğunluk söz konusu değil, gerçekten halkımız durumun bilincinde. İnşallah beraber bu süreci atlatacağız.” temennisinde bulundu.

Vatandaşlardan Hatice Abdullah, “Evde kal Türkiye’ diyoruz. Çünkü evde kaldığımız zaman bu hastalık inşallah bir an önce bitecektir. Ramazan ayı çok güzel geçiyor. Ama hastalık olmasa daha iyi geçecektir.” dedi.

Sokağa çıkma yasağı günlerinde evde kalmanın biraz sıkıcı olduğunu belirten Kenan Gözalıcı, “Ancak sağlığımız için önemlidir. Ramazan ayı güzel geçiyor, orucumuzu tutuyoruz. İnşallah hastalık biter de daha güzel Ramazan yaşarız.” şeklinde konuştu.(İLKHA)