HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Doğu Karadeniz ile Ordu, Tokat, Kayseri, Sivas, Erzincan, Ardahan ve Antalya çevrelerinde görülecek yağışların; Doğu Karadeniz`in iç kesimleri, Sivas, Erzincan ve Ardahan` da karla karışık yağmur ve kar, Doğu Karadeniz`in kıyı kesimleri ile Antalya ve Ordu çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

 

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

 

RÜZGAR :Yurdun kuzey ve batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden, iç ve doğu bölgelerde ise güney ve güneybatı (lodos) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

 

BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ UYARISI: Rüzgârın, iç ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`da yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

 

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı bulutlu (-3/7)
İstanbul: Parçalı bulutlu (4/9)
İzmir: Parçalı bulutlu (4/14)
Bursa: Parçalı bulutlu (2/11)
Konya: Parçalı bulutlu (-1/9)
Adana: Parçalı bulutlu (6/13)
Mersin: Parçalı bulutlu (7/13)
Diyarbakır: Parçalı bulutlu-sisli (-3/7)
Batman: Parçalı bulutlu-sisli (-3/6)
Şanlıurfa: Parçalı bulutlu (0/10)
Gaziantep: Parçalı bulutlu (-2/7)
Mardin: Parçalı bulutlu (-1/5)
Şırnak: Parçalı bulutlu-sisli (-4/3)
Van: Parçalı bulutlu-sisli (-11/0)
Bingöl: Çok bulutlu-sisli (-9/0)
(Ayhan Kaya-İLKHA )