*Belli saatlerde dışarı çıkmayın!
Sıcak havalar dolayısıyla 10.00 ile 16.00 saatleri arasında mümkün olduğunca dışarı çıkmayın. Çünkü güneş yanıkları genellikle bu 4 saat güneşe maruz kalma sonucunda oluşuyor.

*Bol sıvı tüketin!
Sıcak havalarda terleme yoluyla su kaybı arttığından, vücudumuzun daha fazla suya ihtiyacı olur. Kaybedilen sıvının yerine yeterince sıvı konmaması baş ağrısı, halsizlik, ağız kuruluğu gibi belirtilere yol açabilir. Bu nedenle, yanınızda her zaman su bulundurun ve sık sık su için.

*Ultraviyole ışınlara karşı koruyucu güneş gözlüğü kullanın!
Güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde gözlerinizi güneşin zararlı etkilerinden korumak için ultraviyole koruyuculu güneş gözlükleri kullanın.

*Beslenmenize dikkat edin! Yağsız ve hafif gıdalar tercih edin! Kışın bolca tükettiğiniz hamur işi, kızartma ve et gibi yağlı yiyecekleri almamaya dikkat edin. Bu gibi yağlı gıdalar sıcak havalarda kalp hastalıklarıyla ilgili risk oluşturur.

*Bilinçsizce güneşlenmeyin!
Uzmanlar bilinçsizce güneşlenmenin uzun vadede büyük zararlar getirdiğini ve uzun süre güneş ışınlarına maruz kalanların cilt kanserine yakalanma riskinin arttığına dikkat çekiyor.

ÇOCUĞUNUZU GÜNEŞİN ZARARLI ETKİLERİNDEN KORUYUN Uzmanlar, çocukların cildinin ince olduğu ve güneşten yetişkinlere oranla daha fazla etkilendiğini ifade ediyor ve güneşin zararlı ışınlarından korunmayanlarda ileride cilt kanseri görülmekte olduğunu belirtiyor.

*Çocuğunuza güneşe çıkmadan 20-30 dakika önce güneş kremi uygulayın ve 80 dakikada bir güneş kremini tazeleyin. 6 aydan küçük bebeklerinize güneş kremi uygulamayın.