2019 yılının son günlerinde Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkan Koronavirüs -deyim yerinde ise- dünyanın altını üstüne getirdi.

Çin’in aslında Kasım ayında ortaya çıkan virüsü ciddiye almadığı, virüsten ilk defa bahseden doktoru gözaltına aldığı bilinen gerçekler.

Fakat Amerikan yönetimi Aralık ayı sonunda tüm dünyanın bildiği virüse karşı direnç oluşturma yerine, salgına karşı tedbir almak yerine gah DSÖ’yü suçluyor gah komplo teorileri üzerinden Çin’i hedef alıyor.

Trump daha önceki açıklamalarında tüm dünya ülkelerinin Çin’i dava etmesi gerektiğini söylüyordu.

Dün de ABD Savunma Bakanı Esper konuştu. Esper virüsün "Çin'in Vuhan kentindeki laboratuvardan çıktığına" dair iddialardan bahisle “Çin’e küresel bir cevap vermeliyiz” diyor

Elbette bu yazının amacı Çin’i savunmak değil! Çin’in ne denli faşist, otoriteryen ve insan haklarına saygısız bir rejim olduğunu elbette biliyoruz.

Aslında sihirli cümle  “KÜRESEL BİR CEVAP” sözcüklerinde saklı.

1991’de Irak’ı vurmaya hazırlanırken Amerika’nın kullandığı dil buydu. “Saddam Hüseyin rejimine küresel bir cevap vermemiz gerekir”

Afganistan işgalinde de bu sözcükler kullanılmıştı. “Küresel teröre karşı küresel Birlik”

Irak ikinci kez işgal edildiğinde de küresel cevaptan bahsediyordu dönemin işgalcileri.

Görünen o ki Amerikan Yönetimi, Çin’e karşı askeri olmasa da ekonomik bir savaş vermek istiyor. Covid 19’un Çin’den üretildiği iddiaları üzerinden tüm ülkeleri Çin’e karşı ekonomik savaş vermeye davet edecek bir süreç bizi bekliyor.

Belki Amerikan’ın ihtiyaç duyduğu tek şey bir Çinli doktorun ya da bilim insanının çıkıp “evet virüsü biz ürettik” demesidir.

Amerikan yönetimi Çin’de ortaya  çıkan salgının nasıl Amerika’ya bu kadar tesir ettiğini araştıracağına son hız manipülasyon üretmekle meşgul! Neden mi? Çünkü bazı yaşlıların ölmesi Amerika’nın çökmekte olan sağlık ve sigorta sistemini rahatlatacaktır.

Her gün binlerce insanı ölürken virüsün çıktığı Çin’den hesap soracağız senaryosu tutar mı?

Amerikalılar bu senaryoya (Çin’den hesap soracağız söylemlerine) inanır mı?

Amerikan halkı bu kadar cahil mi? diye sorulabilir

Saddam’ın Amerika’yı haritadan silebileceğine inanan insanlardan bahsediyoruz.

Amerika olmasa yeryüzü cehenneme döner düşüncesini beyninin en merkezine yerleştirmiş insanlardan bahsediyoruz.

"Amerikalılar neden sevilmiyor?" sorusuna yanıt bulmak yerine maalesef “biz dünya için barış istediğimizden dolayı sevilmiyoruz” saçmalığına inanan insanlardan bahsediyoruz.

Evet inanırlar.

Trump yönetimine nasıl oluyorda dünyadaki Covid 19 hastalarının üçte biri bizim ülkemizde diye hesap soracaklarına Çin’i fethedelim diyenler bile çıkabilir