Coronavirus salgını nedeniyle Türkiye genelinde alınan tedbirler her geçen gün biraz daha artırılıyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de Vali Davut Gül başkanlığındaki Pandemi Kurulunca da kentte birçok tedbir uygulamaya konuldu.

Özellikle semt pazarlarının kalabalık olması nedeniyle alınan tedbirler kapsamında semt pazarlarının girişlerine zabıta tarafından da bariyerler kurularak kontrol sağlanmaya başlandı.

Pazarlara 65 yaş ve üstü, 20 yaş ve altındakiler, çocukların ve maskesiz olanların girmesine izin verilmezken, alışveriş için pazara gelen vatandaşlar, zabıta ekipleri tarafından ateş ölçümü yapıldıktan sonra pazara alınıyor.

Pazar esnafı maske ve eldivenle çalışırken, müşterilere de sebze ve meyvelere temas etmemeleri için sık sık uyarılarda bulunuyor. Pazarda alınan önlemler kapsamında müşteri istediği sebze ve meyveyi esnafa gösterirken, esnafta o ürünlerden seçerek poşetleyip satışı gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda Gaziantep Valisi Davut Gül, Şehitkamil ilçesi Seyrantepe Mahallesindeki Seyrantepe Semt Pazarında alınan tedbirleri yerinde inceledi.

Pazaryeri girişinde ateşlerini ölçtürdükten sonra sosyal mesafe kuralına dikkat ederek hem pazarcı esnafını hem de pazar alışverişi yapanları elini göğsüne götürerek selamlayan Vali Gül ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, esnafa ve vatandaşlara uyulması gereken kuralları anlattılar.

Kurallara herkesin uyma zorunluluğunu hatırlatan ve sosyal izolasyon ile sosyal mesafenin de önemini anlatan Gül, kurallara uyulması halinde en kısa süre içerisinde virüsten kaynaklı yaşanan salgının önüne geçilebileceğini belirtti.(İLKHA)