BİNGÖL- İncirlik Üssü`nde görev yapan ABD`li askerlerin 10`uncu Tanker Üs Komutanlığı`ndaki camiye girip, ahşap minber ve Kur`an-ı Kerim`leri parçaladıkları iddialarına sağduyulu Müslümanlar tarafından sert tepkiler gelmeye devam ediyor.


Yaptığı seviyeli yayınlarla Bingöl halkının teveccühlerine mazhar olan Bingöl FM, yaptığı basın açıklamasıyla Kur`an yakma olayını sert bir dille kınadı. Basın açıklamasını okuyan Bingöl FM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Tokuş, yaşanan olayla Müslümanların sabrının denendiğine dikkat çekti.


Bu tür alçakça saldırıların ilk olmadığını belirten Tokuş, "Kendini insan sanan bu alçakların saldırıları ilk değildir. Bu yapılan saldırıyla Müslümanların sabrı denenmektedir. Hiç kimse Müslüman halkın sabrını denemeye ve Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya kalkmasın" dedi.


Müslüman Topraklarında Yapılan Bu Alçaklık Kabul Edilemez
Müslüman topraklarında yapılan bu saldırının kabul edilemez olduğunu ve hükümetin biran önce el atıp olayı aydınlatmasını isteyen Tokuş, "Müslüman topraklarında yapılan bu alçaklık asla kabul edilemez bir durumdur. İslami hassasiyete sahip olduğunu iddia eden hükümet derhal bu olayın üstüne düşmeli ve olayı aydınlatarak gerekli yasal işlemleri yaparak en ağır cezayı vermelidir. Aksi halde bu olayları yapan alçaklar çekinmeden tekrar bu tip rezaletlere imza atacaklardır" diye konuştu.


Açıklamasında olayı nefretle kınadıklarını belirten Bingöl FM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Tokuş, "Bingöl FM olarak kutsallarımıza yapılan bu alçak saldırıyı nefretle kınıyoruz. Allah`ın gazabının bu insanların üzerine yağmasını yüce Rabbimizden diliyoruz" dedi. (Emrullah Araz-İLKHA)