Yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta 48 saat süreyle geçerli olacak sokağa çıkma yasağının ardından vatandaşlar ise başta ekmek olmak üzere temel gıda ihtiyacını karşılamak için fırın, bakkal ve marketlere akın ederek uzun kuyruklar oluşturmuştu.

 

Yasak kararının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sokağa çıkma yasağının ilan edildiği kentlerde ekmek fırınlarının yasak boyunca açık olacağı belirtildi.

İçişleri Bakanlığının hafta sonu için yayımladığı ve 31 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından Gaziantep'te evleri fırına yakın olan vatandaşlar fırınlardan ekmeklerini alabilirken, ekmek alamayan vatandaşların ekmekleri ise evlerine götürülüyor.

Evleri fırına yakın olan her evden bir kişinin ekmek ihtiyacını karşılamak üzere sokağa çıkmasına izin verildiği kentte, fırınlardaki sosyal mesafe kuralı sıkı bir şekilde denetleniyor. Sosyal mesafeye dikkat ederek ekmeklerini alan vatandaşlar ise alışverişin hemen ardından evlerine dönüyor.

Fırıncılar olarak 24 saat mesai yaptıklarını belirten fırıncı Mehmet Türkaslan, Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı süresince vatandaşların ekmek konusunda tedirgin olmasını gerektirecek bir durumun olmadığını söyledi.

“24 saat mesai yapıyoruz”

Halkın boşuna telaş ettiğini belirten Türkaslan, “Dün sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Halkımız da biraz telaş etti ama telaşa gerek yoktu. Bizler fırıncılar olarak devamlı vatandaşımızın yanındayız. Hiç kimse tereddüt etmesin, eskisi gibi çalışacağız. Vatandaşlarımızdan hiç kimse sıkıntıya girmesin, biz 24 saat kendilerinin hizmetinde olacağız. Hatta sokağa çıkma yasağı devam ederse de sürekli çalışırız.” dedi.

“Ekmek sıkıntısı yaşanmayacaktır”

Ekmek üretiminde bir aksaklık olmayacağını belirten Türkaslan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz daha önceden marketlere servis yapıyorduk, ancak yasak nedeniyle bakkal ve marketler kapalı olduğu için servis yok. Sadece fırınlarda ekmek satıyoruz. İstek olduğu zaman da vatandaşların ekmeklerini evlerine yetiştiriyoruz. Satışlarımız biraz düştü ama Allah'ın izniyle bugünlerde geçer. Kimse sıkıntı yapmazsın ve milletimiz rahat olsun. Ekmek sıkıntısı yaşanmayacaktır.”

“Fırından ekmeğimizi alabiliyoruz”

Ekmek almaya gelen Battal Kaya, fırınların açık olmasının çok iyi olduğunu belirterek, “Tabi dünkü karmaşa olmasaydı, daha iyi olurdu. Malum durumumuz ortada, sıkıntılar var. Fırınlar açık ve fırıncılar çalışıyorlar. Güzel bir şekilde ekmeklerimizi alabiliyoruz. Sokağa çıkma yasağını vatandaşımız sakin bir şekilde karşılasaydı, güzel olacaktı. Fırına geldim, ekmeğimi aldım ve tekrar evime gidiyorum. Süreçte bayağı iyi gidiyor. İnşallah daha güzel olacak. Fırınların açık kalması da çok iyi oldu. Kimilerinin evde ekmek yapması ya da köyden ekmek getirme imkânı varken, bu imkâna sahip olmayanlar için fırınların açık olması güzel.” şeklinde konuştu.

“Fırınların açık kalması iyi oldu”

Fırınlar açık olduğu için herhangi bir mağduriyet yaşamadıklarını belirten Mehmet Yaşar ise şunları söyledi: “Fırınların açık olması iyi oldu. Milletimiz dün akşam boşuna telaş yaptı. Hiç gerek yoktu böyle bir telaşa, çünkü herkes evinde otursaydı bu kadar izdiham, kavga ve gürültü olmazdı. Fırınlar açık kaldı. Bundan dolayı insanlar mağdur olmadı. Şimdi herkes gelip, ekmeğini alıp evine gidebiliyor.”(İLKHA)