BİNGÖL - İncirlik Üssü`nde görev yapan ABD`li askerlerin 10`uncu Tanker Üs Komutanlığı`ndaki camiye girip, ahşap minber ve Kur`an-ı Kerim`leri parçaladıkları iddialarının ardından sert tepkiler gelmeye devam ediyor.
 
ABD askerleri tarafından Adana`da Kur`an-ı Kerim`e saldırı ve Fransa`da bir dergide Peygamber efendimize hakaret içerikli karikatürler ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu, saldırıya sert tepki göstererek, çirkin saldırının aydınlatılarak suçluların cezalandırılmasını istedi.
 
"Bu Hazmedilir ve Tahammül Edilir Bir Hadise Değildir"
Açıklamada, "İncirlik üssünde Amerikan askerlerinin necis ellerini mukaddes kitabımıza uzatmalarından duyduğumuz büyük üzüntüyü ve öfkeyi Türkiye Müslümanları ile paylaşıyoruz. Bu menfur saldırıda bulunanları lanetliyor ve bu alçakça saldırıyı günlerce kamuoyundan gizleyen ve üzerini örtmek isteyenleri de şiddetle kınıyoruz. Dünyanın en barbar, en küstah ve en vandal askerlerinin bizim topraklarımızda mabetlerimize girip mukaddesatımıza cinayette bulunmaları hazmedilir ve tahammül edilir bir hadise değildir. Amerikan üslerinin ve askerlerinin topraklarımızda olmaları, Türkiye Müslümanlarının bağrında bir hançer gibidir. Müslüman ve komşu ülkeleri bizim penceremizden gözetlemelerini ve yapacağı olası saldırılar için füze rampalarını topraklarımıza dikmelerini kabul etmiyoruz. Büyük şeytan Amerika`nın bütün üsleri kapatılmalı ve öncü işgal gücü olan askerleri bir an önce topraklarımızdan defolmalıdır" ifadeleri kullanıldı.
 
Failler Cezalandırılarak ABD ile Diplomatik İlişkiler Kesilsin
Failler belirlenip cezalandırılıncaya kadar Amerika ile diplomatik ilişkilerin maslahatgüzar seviyesine indirilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, "Bulundukları ülkelerde o ülkenin kanunlarını en çok ihlal eden ve suç işleyen yabancılar, istatistiklere göre Amerikan askerleri ve bürokratlarıdır. Bulundukları ülkelerin kanunlarını ve kutsallarını çiğneme cüretini, kendilerini dünyanın efendisi sanmalarından ve önlerinde diz çökmüş ülke idarecilerinin onurlu durmayışlarındandır. Hükümeti, Müslüman kamuoyunun istek ve beklentilerini karşılayan celadetli bir duruş sergilemeye davet ediyoruz. Bu cinayeti işleyen alçaklar açıklanıp cezalandırılıncaya kadar Amerika ile diplomatik ilişkiler maslahatgüzar seviyesine indirilmelidir. Hz. Peygamber sallallahu aleyhi veselleme yapılan hakaret hengamesinde ortaya atılan ve Müslüman kamuoyunun gazı alındıktan(!) sonra unutulan "inançlara hakaretin nefret suçu kapsamına alınması" dileriz bu kez gerçekleşir ve bu alçaklığı işleyen küstahlar cezalandırılır" denildi.
 
Kininizle Geberin
Müslümanların kutsalları ile alay edildiği ifade edilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Geçtiğimiz günlerde Fransa`da bir dergide Peygamber efendimize hakaret içerikli karikatürler yayınlandı. 2006 ve 2011 yıllarında da aynı şekilde küstahça karikatürler yayınlayan bu dergi biz Müslümanların kutsallarıyla resmen alay etmekte ve Müslümanları tahrik etmektedir. Peygamber Sevdalıları Bingöl Koordinatörlüğü olarak bu küstahça saldırıyı lanetliyor, söz konusu peygamber düşmanlarını Rabbimizin, "Yakıtı taşlar ve insanlar" olan Cehennem ateşiyle müjdeliyoruz. Bu ve benzeri saldırı ve tahrikler İslam güneşinin ışıklarının tüm cihana yayıldığının kanıtıdır. Zira bu saldırılar, kinin ve hazmedememenin alametleridir. Bu tür saldırılar her ne kadar İslam aleminin aleyhindeymiş gibi görünse de aslında İslam Baharının müjdesidir. Bu nedenle bu tür provakatif saldırıların değerli İslam aleminin moralini bozmamasını arzu ederken, bu saldırıyı yapan kafirlere de "Kininizle geberin!" diyoruz." (Nihat Kanat - İLKHA)