ERZİNCAN - Suriyeli Mülteciler için başlatılan çalışmalar hakkında bilgi veren KEYDER (Erzincan Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği) Başkanı Mehmet Yaşar Çiçek, bu kampanya ile Suriye`deki mazlumlara bir nebzede olsa yardımcı olmak istediklerini söyledi.
 
Çiçek, Suriye`de yaklaşık 2 yıldır zulmün devam ettiğini ifade ederek "Ülkemize sığınmacı olarak gelen Suriyeli vatandaşların sayısı neredeyse 150.000 i buldu. Ve bu sığınmacılar ülkelerindeki zulümden kaçarken yanlarına hiçbir eşya alamadan tamamen savunmasız ve sığınaksız bir şekilde yabancısı oldukları ülkelere sığınmaktalar. Çoğu kadın çocuk ve yaşlılardan oluşan mülteciler yoğun kış şartlarında çadırlarda yaşam mücadelesi verirken eşleri de ülkelerindeki zulme karşı mücadele vermekteler" dedi.
 
Çiçek, yaptığı açıklamanın devamında Suriye`de zulme maruz kalanların İslam kardeşliği çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Çiçek, "Bütün bu zorluklara karşı adalet için özgürlük için mücadele veren bu insanlar bizim kardeşlerimizdir. Ve biz kardeşlik hukukuna uygun olarak Erzincan`dan Suriye`ye bir gönül köprüsü kurmak istiyoruz. Tarih boyunca yaşadığı acılarla acı çekenin halinden en iyi anlayacak olan Erzincanlı kardeşlerimizin Suriyelilerin yaşadığı zulme de sessiz ve duyarsız kalmayacağına inanıyoruz" dedi.
 
Başlatılan kampanyada yardımların toplanabileceği üç ayrı merkez oluşturduklarını ifade eden Çiçek, yardım etmek isteyen vatandaşların özellikle un, kuru gıda, kahvaltılık malzemeler, battaniye, kışlık giyim ve ayakkabı gibi malzemeler getirebileceklerini ifade etti.

Ayrıca Suriyelilere yardım yapmak isteyen vatandaşların Erdav Öğrenci Yurdu: Atatürk Mah. Zübeyde Hanım Cad. No:11 TEL:224 23 24 yardımlarını bırakabileceklerini söyledi. (Mesut Gözlü-İLKHA)