BİTLİS - Hizan`a bağlı Döküktaş Köyünde yazın kullandıkları ahırlarında besledikleri hayvanlarına bakmak için evden ayrılan amcaoğulları Eşref Ayna (31) ve Rahim Ayna`nın (23) cesedine 4 gün sonra ulaşıldı.

 

Edinilen bilgilere göre, kaybolan Eşref Ayna (31) ve Rahim Ayna`nın (23) cesedine, kendilerine ait olduğu belirlenen 2 sırt çantası ve 1 adet gözlüğün bulunmasının ardından ulaşıldı. Amcaoğulların cesedinin, eşyaların bulunduğu bölgeye yakın bir alana düşen çığ altında bulunduğu belirtildi.

 

Olay yerine intikal eden Bitlis valisi Veysel Yurdakul yaptığı açıklamada: "Malumunuz üzere dört gün önce hayvanlarına köyden yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki ahırlarına gitmek için evden ayrılan iki amcaoğlundan bir daha haber alınmamıştı. Bize olayın intikal ettiği andan itibaren olay yerine arama kurtarma ekiplerini gönderdik. Olay mahalline 43 arama- kurtarma ekibimiz intikal etmiştir. Bu ekiplerin dışında kayıplara ulaşılması için yoğun çaba gösteren köylülerimize ve arama kurtarma ekiplerimize teşekkür ediyorum. Kayıplara ait olduğu tespit edilen eşyalar doğrultusunda yapılan çalışmalar neticesinde çığ altında iki cesede ulaşılmıştır. Kendilerine Allah`tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum" dedi.

 

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis İl Jandarma Alay Komutanı Enver Aydın ve Tatvan Kaymakamı Murat Erkan`ın da arama kurtarma çalışmalarını yerinde incelemek üzere bölgeye geldi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)