DİYARBAKIR- Son günlerde düşen hava sıcaklıklarının Diyarbakır`da da etkisini yoğun bir şekilde hissettirmesi üzerine DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı bir açıklama yaptı. Sert hava koşullarının dışarıda bulunan su sayaçlarına ve su tesisatlarına zarar verdiğini ifade eden Sarı, kış günlerinin sorunsuz atlatılabilmesi için bazı önlemler alınması gerektiğini söyledi.

 

Cam Yünü ya da Battaniyeyle Sarın

Sayaçları ve tesisatı dışarıda bulunanlara seslenen Sarı, "Dışarıda bulunan sayacımızı ve bu sayaçlara bağlı tesisatımızı korumamız gerekiyor. Çok basit önlemler alarak bu sorunları aşabiliriz. Açıkta bulunan sayacımızı ya da tesisatımızı cam yünü, battaniye ya da eski bir kazakla sararak soğuğa karşı korumalıyız. Bu basit yöntemlerle su sayaçlarının donmasını ve patlamasını önleyebiliriz" dedi.

 

Sarı son olarak, " Açıkta bulunan su sayaçlarının ve tesisatların donup patlamasıyla su kaybı yaşanıyor. Bu durum sadece halkı değil, DİSKİ Genel Müdürlüğünü de etkiliyor. Bundan dolayı, soğuk kış günlerinde su gibi hayati bir kaynağı evlere taşıyan tesisatların ve su sayaçlarının korunması için herkesin duyarlı olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)