ŞANLURFA - Viranşehir ilçesinde Suriyeli mültecilere yönelik yardımlarını sürdüren Cami Der, son olarak mültecilerle yardımda bulunmak isteyen hayırseverleri Dernek merkezinde buluşturdu. Suriyeli aileleri tek tek derneğe davet eden dernek yetkilileri, hayır sahiplerini de derneğe davet ederek hayırlara aracı oldu.
 
Suriyeli ailelerin giyim, ayakkabı, yatak, battaniye, çocuk bezi gibi ihtiyaçları başta olmak üzere birçok ihtiyaçları giderilmeye çalışıyor. Sabah erken saatlerinde derneğe akın eden mülteci aileler hem ihtiyaçlarını tedarik etmiş oldular ve hem de sıkıntılarını dernek yetkililerine aktardılar.
 
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Cami-Der Dernek Başkanı Mehmet Kaya; "Aylardır Suriyeli kardeşlerimize yardımda bulunuyoruz. Son olarak aileler ile hayır sahiplerini dernekte buluşturarak başvuruda bulunan ailelerin ihtiyaçlarının (dernek tarafından ve hayır sahipleri tarafından) çoğunu karşıladık. Benzer buluşmaları Cuma ve cumartesi günleri sürdürmeyi düşünüyoruz. İnşallah Suriyeli ailelere benzer yardımlarımız devam edecektir" açıklamasında bulundu.
 
Derneğe başvuruda bulunan ailelerin özellikle boş ev talep ettikleri gözlenirken, Cami-Der Yardım Komisyonu Başkanı İbrahim Halil Dolaş: "Ailelerin en çok boş evlere, gıdaya ve nakdi yardımlara ihtiyaçlarına bulunduğunu, diğer birçok ihtiyaçlarının dernek tarafından karşılandığını" söyledi.
 
Dolaş, "Birçok aileye hayır sahipleri aracılığı ile gıda yardımında bulunduk. Fakat gıda sürekli tüketildiğinden yardımlarımız yetersiz kalmaktadır. Boş ev bulmakta ise ciddi sıkıntı yaşanmaktadır. Bazı ailelere ev konusunda yardımcı olduk. Fakat halen birçok aile, ambarlarda, çadırlarda ve inşaatlarda yaşam mücadelesi vermektedir" açıklamasında bulundu.
 
Derneğe başvuruda bulunup yardım alan aileler hayır dualarda bulunurken yarım dağıtım işlerinde bazı Suriyeli vatandaşların dernek yetkililerine destekte bulunduğu gözlendi.
 
Yardım talebinde bulunan Suriyeli aile sayısının ikindi saatlerine kadar 140`ı bulurken, söz konusu dağıtımın yarın da devam edeceği belirtildi. (Sabri Acet - İLKHA)