3 gün önce evlerinin 5 kilometre uzağında bulunan ağıla giden ve kendilerinden bir daha haber alınamayan amca çocukları 31 yaşındaki Eşref Ayna ve 23 yaşındaki Abdulrahim Ayna`nın cesetlerine ulaşıldı.

Bölgeye giden 43 kişilik arama kurtarma ekipleri tarafından bulunan 2 kişinin çığ altında kaldıkları da belirlendi. Bitlis Valisi Veysel Yurdakul`da olay yerine giderek çalışmaları yerinde izledi. Çığın düştüğü yerde 5-6 metre kar olduğuda belirtildi.

ŞEMDİNLİ`DE 1 KİŞİYE ULAŞILDI

Şemdinli İlçesi`nde de 3 gün önce Aşağıkayalar Köyü`ne bağlı Mağaraönü Mezrasın`da çığ altında kalan 2 kişiden birinin cesedine ulaşıldı. Kar yağışının durmasıyla bölgeye helikopterlerle giden Sivil Savunma ekipleri köylülerinde yardımıyla 6 çocuk babası 57 yaşındaki İdris Kaya ile İran uyruklu Muhammed`in bulunması için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonunda çığ altında kalan Kaya`nın cansız bededine ulaşılırken İran uyruklu bir kişinin de arama çalışmasına devam ediliyor.

SİİRT`TE KAYIP 2 ÇOBANIN CESEDİ BULUNDU, 7`Sİ DONMAK ÜZEREYKEN KURTARILDI

Siirt`in Pervari İlçesi`ne bağlı Doğan Köyü yakınlarındaki Kapı Çıkışı Yaylası`nda yoğun kar ve tipide kaybolan 9 kişiden Abdulhamit Ayna ile kuzeni Eşref Ayna`nın çığ altında ki cesetlerine ulaşıldı. Bölgede 7 kişi de donmak üzereyken kurtarıldı.

Pervari`nin Doğan Köyü yakınlarındaki Kapı Çıkışı Yaylası`na bir hafta önce 5 çoban hayvanlarını otlatmaya götürdü. Çobanların yiyeceklerini bitmesini bildirmeleri üzerine köyden 4 kişi çocunlara önceki gün yemek götürmek üzere ayrıldı. Ancak aradan geçen 3 günde toplam 9 kişiden haber alınamayınca, olay jandarmaya bildirildi. Köylülerde dün kendi imkanlarıyla arama çalışması başlattı. Köylüler dün gece 7 kişinin yerini belirleyip, bu sabaha karşı donmak üzereyken bulundu.

Durumunun yeniden bildirilmesi üzerine bölgeye Siirt ve Bitlis`ten helikopterlerle askerler sevk edildi. Askerlerin yaptığı aramada ise kayıp 2 kişinin önce eşyalarına ulaşıldı. Daha sonra yapılan aramada ise çığ altında kaldıkları belirlenen Abdulhamit Ayna ile kuzeni Eşref Ayna`nın cesedine ulaşıldı.

Bu arada donmak üzere bulunan 7 kişi ise ilk müdahalelerinin ardından evlerine götürüldü.

Kaynak: DHA