BURSA - Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şubesi yaptığı açıklamayla Adana İncirlik üssünde konuşlanmış ABD askerlerinin yılbaşı gecesinde 10. Tanker Komutanlığı`nda bulunan camiye girerek Kur`an`ı parçalamalarını sert bir dille kınadı.

 

Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şube başkanı İsa Güvendik, Kur`an-ı Kerim`e yapılan saldırının ilk saldırı olmadığını hatırlatarak şöyle konuştu; \"Bu insanlıktan yoksun küstah ABD`nin İbadet yeri olan camiye ve kutsal kitabımız olan Kur`an`a ilk saldırısı değildir. Ama gözlerden kaçmaması gereken bir husus vardır ki, oda yapılan bu saldırı önceki saldırılara benzer olarak yine İslam coğrafyasında yaşanmıştır ama bizzat Türkiye topraklarında İslam coğrafyasında yaşanmıştır. Müslümanların topraklarında yaptıkları bu hakaret kabul edilemez.\"

 

Kimse Müslümanların Sabrını Denemesin
Saldırının Müslümanların sessizliğinden cesaret alan bir zihniyet tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çeken Güvendik, sözlerini şöyle sürdürdü; \"Bu ne cüret bu ne biçim cesarettir. İslam topraklarında yapılan bu iş Müslümanların sessizliğinden kaynaklanıyor bu tip olaylara tepkisiz kalmalarından kaynaklanıyor. Bu durum Müslümanların gözlerine batmalı onları uyanışa getirmelidir. Özellikle Adana başta olmak üzere tüm ülkede halk bu olaya tepkisini ortaya koymalı, STK`lar bu konuda gerekli duyarlılığı sergilemelidir. Elin kâfiri topraklarımızda cirit atıyor yetmiyormuş gibi bir de kutsallarımıza saldırma cüretini buluyor.\"

 

Bu saldırının Müslümanların kabul edeceği bir şey olmadığını ve olamayacağını belirten, Güvendik son olarak; \"Kimse Müslümanların sabrını denemesin ve birileri de çıkıp Müslümanların gazını almaya çalışmasın. Biz Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şubesi olarak kutsal kitabımıza yapılan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor faillerin biran önce bulunup cezalandırılmasını istiyoruz\" dedi. (Zeki Aras - İLKHA)