Tüm ihtiyaçlarını semt pazarında karşıladıklarını belirten mahalle sakini Adem, virüsten dolayı pazar esnafının tedbirlerini aldığını semt pazarının kapatılmasına anlam veremediğini söyleyerek, "500 Evler mahallesi nüfusu fazla olan bir mahalledir. Burada 12 yıldır pazar yeri vardı. Burada büyük alışveriş marketleri yok. Biz mahalle sakinleri, tüm ihtiyaçlarımızı semt pazarında gideriyorduk. Ama bugün semt pazarının kurulmasına izin verilmedi. Belediye 'Semt pazarı kurulmasın' diyor. Biz ihtiyaçlarımızı nereden yapacağız? Belediye bizim ihtiyaçlarımızı karşılamak için ne yapıyor? Daha önce pazar esnafı eldiven, maske ve sosyal mesafe kuralına dikkat ediyordu. 60 bin nüfusu olan 500 Evler semtinde pazar yeri kurulmadığı için mağdur oluyoruz. Belediyenin mağduriyetimizi gidermesini istiyoruz." dedi.

"Hem pazarcı hem de halk mağdur oluyor"

Köyden pazara meyve sebze almak için geldiğini söyleyen Yusuf Çeliker, "Belediye semt pazarının kurulmasına izin versin. Burada hem pazarcı hem de halk mağdur oluyor. Burayı kapattıkları için Diyarbakır merkeze gidip domates, biber, patlıcan ve meyve sebze almaya gideceğim. Bize sürekli meyve yiyin diyorlar ama pazarı kapattıkları için meyve sebze alamıyoruz. " ifadelerini kullandı.

 

"Halk için çözüm bulma kaydıyla pazarı yasaklasınlar"

Semt pazarının kaldırılmasının çözüm olmadığını belirten Mehmet Alkan ise, "Sabah pazara geldim ama hiçbir şey yok. Bizim ve pazarcı esnafının hali ne olacak. Dışarı çıkmayın diyorlar. Dışarı çıkmayınca da aç kalacağız. Halk için çözüm bulma kaydıyla pazarı yasaklasınlar. Ben şimdi buradan Bağlar, Huzurevi veya Üçkuyu'daki semt pazarına mı gideceğim. Bazı adamlar var servis parası cebinde yok. Buradaki mahalle sakinleri, Bağlardaki pazara giderse oradaki pazar bu yükü kaldıramaz. Semt pazarının kaldırılması çözüm değildir. Belediye halka hizmet eder, önünü kesmez." dedi.

"Pazarın kapatılması vatandaşlara işkenceden başka bir şey değil"

Belediye ve kaymakamlığa, kapalı pazar yeri için sürekli başvurduklarını, fakat kimsenin ilgilenmediğini belirten Çöl Güzeli TOKİ yönetim kurulu başkanı Rıdvan Güzel, yetkililerden çözüm bulmalarını istedi.

Güzel, "Burada 10-15 yıldır semt pazarı kuruludur. Biz defalarca belediye ve kaymakamlığa kapalı semt pazarı kurulması için müracaatta bulunduk. Ama bizimle kimse ilgilenmedi. Pazarın kapatılması vatandaşlara işkenceden başka bir şey değil. Çöl Güzeli TOKİ, 500 Evler ve yeni TOKİ deki tüm vatandaşlar buraya geliyor. Burada halk gıdasını, meyvesini temin ediyordu. Zaruri dışarı çıkılmasın uyarılarında bulunuluyor ama vatandaş ta ucuz meyve-sebzelerini buradan gideriyor. Buradaki vatandaşları ya Bağlara ya da başka yerdeki semt pazarına göndereceksin ki bu durum da vatandaşlara işkenceden başka bir şey değildir. Biz pazarımızın bir an önce kurulmasını istiyoruz.  Vatandaşlar burada ihtiyaçlarını karşılamasa bu sefer marketlere gidecek ve orada içi içe gezecekler ve sağlık sorunu tekrar çıkacaktır. Yetkililerin bir an önce burası için bir çözüm getirmesini istiyoruz. " şeklinde konuştu. (İLKHA)