ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, günlük basın toplantısında bir soru üzerine, Türkiye hükümetinin, ülkesindeki Kürt nüfusuyla ilgili konuyu etraflı biçimde ele almasını görmek istediklerini bir süredir belirttiklerini hatırlattı.

Nuland, ``Genel anlamda görüşmelerin pozitif bir gelişme olduğunu düşünüyoruz. İç terör meselesini, Kürtler ve diğer marjinalleşmiş toplumlarla da temas kurarak çoklu açılardan, geniş bir yaklaşımla ele alması noktasında Türkiye`yi teşvik ediyoruz`` dedi.

``Türk hükümeti, görüşmelerle ilgili herhangi bir yardım konusunda sizinle bağlantı kurdu mu?`` sorusu üzerine Nuland, hükümetin kendilerini genel anlamda bilgilendirdiğini söyledi.

ABD olarak, PKK ile mücadelesinde Türkiye`nin yanında olduklarını anımsatan Nuland, ``Bu konularda kendilerine desteğimizi sürdürüyoruz. Elde ettikleri herhangi bir ilerleme bizi daima ilgilendirir`` dedi. Victoria Nuland, benzer bir soru üzerine, Türk hükümetinin kendilerinden herhangi bir destek taleplerine açık olduklarını kaydetti.