BİTLİS - Yoğun olan yerlerdeki işyerlerine kayıt özelliği bulunan kamera yerleştirilmesi kararı alındığını bildiren Bitlis Valiliği, belde, köy, bakkal, market vb. küçük işletmelere kayıt özelliği bulunan kamera sistemi kurulması için zorunluluk getirildiğine ilişkin haberleri yalanladı.
 
Teknolojik gelişmelere paralel olarak çeşitli tedbirlerin alınmasının kararlaştırıldığı ifade edilen açıklamada, "Bu kapsamda, yoğun olarak yolcu taşımacılığının yapıldığı şehirlerarası karayolları güzergâhlarındaki tesis ve işletmeler başta olmak üzere emniyet ve asayişe müessir elemlerin vuku bulabileceği değerlendirilerek kritik özel işyerleri ve tesislerin kayıt özelliği olan kamera sistemleriyle donatılmasının faydalı olacağı mütalaa edilmiş ve bu doğrultuda karar alınmıştır" denildi.
 
Açıklamanın devamında, "Çeşitli basın kuruluşlarında belde, köy, bakkal, market vb. küçük işletmelere kayıt özelliği bulunan kamera sistemi kurulması için zorunluluk getirildiğine ilişkin haberler Valiliğimizce alınan karar kapsamında değerlendirilemez. Hiç bir köy ya da belde "Bakkal"ına kamera sistemi kurdurulması yönünde zorunluluk getirilmediği gibi uygulanmış bir idari ceza söz konusu değildir" ifadeleri kullanıldı.
(Şükrü Tontaş - İLKHA)