İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, ilçenin temel geçim kaynağının mermercilik olduğunu ve 400`e yakın mermer işletmesi bulunduğunu söyledi.

Yaklaşık 80 yıl önce bir mermer fabrikasında cuma günü ölümlü iş kazası yaşandığını, daha sonra yine birkaç kez cuma günleri kazalar olduğunu belirten Çibik, ``Mermer firmaları, aldıkları ortak bir kararla 80 yıldır cuma günleri çalışmıyor`` dedi.

İlçedeki mermer işletmelerinden birkaçının cuma günleri çalışmaya devam ettiğini dile getiren Çibik, bu tesislerde cuma namazı için mesaiye ara verildiğini, namaz sonrası işçilerin yeniden işlerinin başına döndüğünü bildirdi.

İslam inancına göre, Allah ile kulun buluştuğu günün cuma olduğunu anlatan Çibik, ``İlçemizde cuma günü öğle ezanı okunduktan sonra yaprak bile kıpırdamaz`` diye konuştu.

Çibik, atalarından gelen ``cuma günlerinde mermer işletmelerinde çalışmama`` geleneğini sürdürdüklerini ifade ederek, cuma günü çalışılmamasının bazı avantajları bulunduğunu kaydetti.

Mermer sektöründe çalışan işçilerin, özellikle resmi dairelerdeki işlerini rahatlıkla yapabildiğine işaret eden Çibik, başta mermer işçileri olmak üzere ilçede kimsenin mermer işletmelerinde cuma günleri çalışılmamasından şikayetçi olmadığını sözlerine ekledi. AA