FRANSA - Paris Kürt Enstitüsünde gece saat 02.00 sıralarında gerçekleşen olayda PKK kurucularında olan Sakine Cansız, Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Brüksel temsilcisi Fidan doğan ve LeyLa Sönmez öldürüldü.

 

Edinilen bilgilere göre, Özgür Politika Gazetesi muhabiri Selma Akkaya, arkadaşı Fidan Doğan`ın gece saat 01.00 olduğu halde hala evine dönmemesi üzerine binaya gittiği ve Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Söylemez`in öldürüldüğünü gördü.

 

Fransız polisi, enstitüde bayanların tek olduğunu ve gelen kişilere kapıyı kendilerinin açtığını belirtti. Bu olayın bir infaz olduğunu belirten Fransız polisi, olayın araştırıldığını ve en yakın zamanda daha somut bilgilerin basına bildirileceğini belirtti.

 

Enstitü başkanı Leon Edart ise, enstitümüze herkes giremez girişte kodlu bir kapı var, bence ölenler katillere kapıyı açtılar\" dedi.

 

Bu arada Fransa içişler bakanı Manuel Valls, bir radyoya verdiği demeçte olay yerine gideceğini belirtti. Valls olayın şu anda infaz olarak göründüğünü ama olayın aslının polislerin yapacağı araştırmadan sonra kesinleşeceğini söyledi. (Enes Suiçer - İLKHA)