VAN- YYÜ Dursun Odabaş Hastanesi başhekimlik önünde yapılan açıklamayı Sağlık-Sen Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin okudu.


Düşük ek ödeme alan Üniversite Hastanesi Çalışanlarının 375 Sayılı Kanun Hükmünde kararnamede belirtilen ve Ocak 2011 tarihinden geçerli olmasına rağmen bu yıla ait izin ve rapor alan çalışanların ek ödemelerinin kesildiğini hatırlatan Bilgin, 2011 yılında izin ve raporlu dönemlerde kesilen ek ödemelerin biran verilmesi gerektiğini söyledi.


800 Personel Mağdur Edilmiş
15 Haziran tarihinde maaşlarla birlikte ödenmesi gereken ek ödeme ve 45 günlük farkların da ödenmediğini belirten Bilgin, \"Hastanede çalışan 800 personel mağdur edilmiş… Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurumlarda 45 günlük farklar ödenmiş olmasına rağmen YYÜ. Dursun ODABAŞ Tıp Merkezi Yönetimi farkları ödememekte ısrar etmektedir. 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre ödenmesi gereken sabit ek ödeme, YYÜ. Dursun ODABAŞ Tıp Merkezi tarafından ödenmemekte, halen eski sisteme göre hareket edilmektedir\" dedi.


Memur Maaşlarına yapılan zammın Döner Sermayeye Yansıtılmaması, farklarının yapılmaması, nöbet ücretlerinin zamanında ödenmemesini kanunsuzluk olarak değerlendiren \"Türkiye`de Faaliyet gösteren bütün Üniversite hastanelerinde yukarıda zikrettiğimiz konular yani aylık ek ödeme, tabip dışı personellere her ayın 15`inde maaşla birlikte en az denge tazminatı kadar ödenmektedir. Sağlık-Sen olarak defalarca şifahi olarak görüşmelerimizde bize söylenen söz; paramız yoktur. Bu söylenen söz tutarlı bir gerekçe olamaz, olmamalıdır. İdarecileri bir kez daha buradan uyarıyor, kanunlara uymaya davet ediyoruz\" şeklinde konuştu.


Daha sonra YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Hakan Çankaya ile görüşmek isteyen Sağlık-Sen yetkililerinin görüşme isteği ise ret edildi. (Murat Dalgın-İLKHA)